5 Websites die elke Youtuber moet kennen

Van gratis foto's en video's die je mag gebruiken in je Youtube video, tot online thumbnails maken. Dit zijn 5 websites die ik zelf vaak gebruik als ik video's maak voor Youtube.

Heb je nog aanvullende tips? Laat ze dan ook zeker hier beneden achter. Ik ben benieuwd!

Pixabay

Wil je een plaatje aan je video toevoegen, of zelfs shots gebruiken die je niet zelf hebt gemaakt? Pak niet zomaar een foto of video van internet! Je kan daar behoorlijk wat problemen mee krijgen.

Gelukkig zijn er ook websites waar je foto's en video's kan vinden die je gratis mag gebruiken. Pixabay is by far mijn favoriet.

Een enorme verzamelbak van foto's, plaatjes en zelfs video's. Je kan er de meest random dingen vinden. Ook de foto aan het begin van dit artikel komt er vandaan.

Let wel op! De rij bovenin zijn betaalde foto's van Shutterstock. Die kan je niet gratis gebruiken. Bovendien staat bij elke foto / video vermeld onder welke licentie hij valt. Met CC0 'vrij voor commercieel gebruik' zit je goed.

Twijfel je? Lees hier meer over Creative Commons licenties.

VidIQ en Tubebuddy

VidIQ en Tubbebuddy absolute aanraders die je helpen om Youtube beter te begrijpen. Ik gebruik zelf vooral Tubebuddy.

Hiermee kan je bijvoorbeeld gericht tags zoeken, maar ook zien hoe goed een tag het doet. Staat er een kleine groene 1 bij een tag? Dan komt jouw video als eerste omhoog wanneer iemand die zoekwoorden gebruikt.

Deze video komt dus bij 'portretrecht filmen' als eerste omhoog. Probeer het maar eens op Youtube 😉

Dit soort dingen zie je niet alleen voor je eigen video's, maar ook als je die van een ander bekijkt!
Er is super veel mogelijk.

Beide platformen zijn een plugin voor je webbrowser, en werken wanneer je op Youtube bent.

Er zijn betaalde opties, maar ook met de gratis varianten kan je al heel veel!

Canva

Heb je geen photoshop maar wil je toch een mooie thumbnail maken? Dan is Canva ideaal!

Hier kan je een foto uploaden, teksten maken, plaatjes toevoegen.. noem het maar op.

Het fijne aan Canva is dat je werk wordt opgeslagen. Dus als je bijvoorbeeld een thumbnail maakt met een bepaalde lay out, dan hoef je de volgende keer alleen de foto en de tekst maar te vervangen, en je bent klaar 🙂 Handig!

Vroeger was PicMonkey ook fijn - maar sinds die website betaald geworden is gebruik ik eigenlijk alleen nog maar Canva. Het werkt super makkelijk dus probeer het zeker eens uit.

Youtube!

Oke, mega open deur denk je nu waarschijnlijk 😉 Maar waar kan je nu beter leren hoe Youtube werkt, dan op Youtube zelf?

Vanaf de eerste video op TravelGretl - mijn eerste stapjes in de videowereld - heb ik heel veel opgestoken van andere Youtubers.

Hoe werkt het algoritme van Youtube? Hoe maak je die ene toffe overgang in je video? Waar vind ik gratis muziek? De meeste antwoorden, kwamen van Youtube zelf.

Om je op weg te helpen heb ik een video gemaakt met mijn favoriete Youtube kanalen 🙂

Facebook, Instagram en andere social media

Mensen vragen vaak hoe je je Youtube kanaal tot een succes maakt. En dat doe je niet alleen door op Youtube aanwezig te zijn. 

Zelfs als mensen geabonneerd zijn op je kanaal, krijgt lang niet iedereen jouw video's te zien. Zeker als beginnend Youtuber is het dus belangrijk mensen te laten weten dat jouw video er is. Dat doe je door je video op zo veel mogelijk plekken onder de aandacht te brengen!

Succes!

About the Author

Grietje Evenwel

Presenteert, interviewt, regisseert en is te horen als voice-over. Stelt mensen op het gemak voor de camera. Een scherpe luisteraar met veel aandacht voor de inhoudelijke lijn.


Lees ook

Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sem

maar tubebuddy werkt toch niet mee goed samen met yt

Alex Ruiter

Hey Rinske en Grietje, Ik kijk al een paar dagen naar video’s van jullie. Ze geven me een geweldige boost. Dan voor jullie verzorgde uitleg van zo veel ‘videozaken’. En nu ook nog deze pagina over goed te gebruiken websites! Het houdt niet op. Vond de pagina over de benodigdheden ook fijn. Moet de stap nog gaan zetten voor mijn eerste video op YouTube. Deze is door jullie ondersteunig werkelijk dichterbij gekomen. Hij is zelfs in zich …. ik zie hem al! Bovenal was het de tip over DaVici die me heel blij maakte. Dank dank dank! En heel veel… Lees verder »