Deze pagina is een sneak preview van onze online cursus
'Maak je eigen bedrijfsfilm'

Bekijk hier de cursus in onze shop.

Dit specifieke gedeelte komt uit les 3, waar we kijken naar wat je het beste kunt vertellen in een bedrijfsfilm.

Image

Bijna iedereen wil te veel vertellen.

Veel ondernemers en organisaties waar ik mee werk, willen alle bovengenoemde elementen vertellen in hun pitch of video. En als ze niet al die dingen willen vertellen, dan toch in elk geval al die elementen die ik een blauw icoon heb gegeven, met vooral focus op het product of de dienst.

Terwijl de dingen die écht belangrijk zijn in zo’n video - de roze iconen - vaak worden overgeslagen.

Laten we ter illustratie eens kijken naar 2 video's.In de eerste versie geeft deze ondernemer vooral gedetailleerde, praktische informatie.  

Is dit informatie waar je een video voor nodig hebt? Is het bijvoorbeeld niet veel logischer om deze informatie te plaatsen in de webshop bij het kastje?

Ze geeft ons verder nog niet echt een reden waarom we nou juist bij haar moeten kopen.

Daarnaast: weet jij aan het einde van deze video waar je haar webshop kan vinden?

Kijk dan nu eens naar versie 2:In de tweede versie geeft de ondernemer jou een gevoel bij haar product. Ze vertelt met passie over de achterliggende redenen om juist deze producten aan te bieden. 

Nu krijg je als kijker een reden waarom je beter haar product kan kopen dan een kastje van LeenBakker. Je gaat het haar ook meer gunnen, dat ze jou als klant krijgt. 

Tenslotte komt er een url van de webshop in beeld, waarmee ze dichter bij haar doel komt, namelijk: meer mensen naar de webshop halen. 

Passie & motivatie

Eerder had ik het al over dat gevoel belangrijker is dan informatie. Dat zit hem voor een groot deel ook in dit onderdeel. Als jij kan vertellen waarom je iets doet, spreekt dat mensen vaak aan, omdat motivatie vaak iets is wat heel persoonlijk is en van binnenuit komt. En dat is iets waar mensen zich toe aangetrokken voelen.

Image