3. Lengte

Riske de Vries Leave a Comment

Hoofdstuk voortgang:

Als je video uiteindelijk bij je publiek terecht komt, wil je natuurlijk het liefst dat iedereen hem van begin tot eind bekijkt. Naast de spanningsboog die je gaat maken, speelt ook de lengte van je video een grote rol!

Over het algemeen is 1 a 2 minuten echt de maximale lengte voor een wervende internet video. Merk je tijdens het schrijven dat je video waarschijnlijk langer wordt? Vraag je dan af: wat is de kern van deze video? Waar draait het écht om, en wat zijn details die je ook (beter!) later in de tekst kan vermelden, voor mensen die echt geïnteresseerd zijn?

Crowdfund platform Voordekunst zegt het volgende over de lengte:

“Wij adviseren eigenlijk altijd om de video niet langer dan 1 minuut te houden. Dit komt omdat een gemiddelde bezoeker zo’n 2 minuten op een crowdfundingpagina zit.”

Als we uitgaan van 2 minuten en we houden de structuur aan die we hierboven besproken hebben, dan kan je video er zo uit komen te zien (wil je dit schema op 1 minuut toepassen, doe dan alle lengtes door de helft): 

  • Begin – 10 seconden
  • Midden – 70 seconden
  • Eind – 30 seconden

Dan heb je daarna nog 10 seconden over: gebruik die voor een eindscherm met informatie zoals een logo, een website adres of een call-to-action in tekst, zoals ‘Doneer nu!’ of ‘Doe mee!’

Opdracht

Wellicht heb je door het kijken van de verschillende video’s al ideeën gekregen voor je eigen film.

Nog voor we dieper op alles ingaan: pak pen en papier en schrijf die ideeën op! Ook als je al naar 1 idee neigt, schrijf toch alles op wat er langskomt in je hoofd. Ook effecten of momenten die je goed vond werken in de video’s die je zag en die je zelf misschien kan gebruiken.

Zo’n lijstje is altijd handig om te hebben! En die ideeën zijn dan even uit je hoofd waardoor je ruimte hebt om over de inhoud na te denken en ze daarna weer op te pakken. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties