Script & storyboard maken voor de video-in-1-dag

Riske de Vries Leave a Comment

Welkom bij deze cursus! In deze cursus gaan we jou meenemen vanaf jouw eerste idee –ik wil een video maken – naar een prachtig eindresultaat wat je online kan gaan delen!

Het begin doe je zelf; je schrijft met behulp van deze online cursus een script en gaat nadenken over de beelden die daarbij passen.

En daarna plannen we samen de filmdag in, en maken we samen het eindproduct wat jij voor ogen hebt!

En daarom, nu eerst: het script.

Heb je al zin om te beginnen met schrijven aan je script? Heb je al zin om te gaan filmen? Heel goed! Houdt dat enthousiasme vast, want we gaan eerst werken aan het perfecte script!

En om daar te komen, gaan we je vragen stellen. Je laten nadenken over jezelf en je bedrijf of organisatie. Het doel wat je wil bereiken.

En… we merken vaak dat de vragen die we stellen in deze eerste module best lastig kunnen zijn. Opeens moet je écht gaan nadenken over wie je bent, wat je bedrijf is en wat je wil uitstralen. Soms raken mensen daar een beetje in verdwaald. Want wat is nou het beste en perfecte antwoord op de vragen die wij stellen in deze cursus? En kun je wel verder, voordat je die antwoorden hebt gevonden?

Het antwoord is: ja.

Het is belangrijk om die antwoorden te vinden, maar het hoeft de eerste keer heus nog niet perfect te zijn. Ga eerst deze video maar eens maken. Grote kans dat je zóveel leert tijdens het proces, dat je daarna opnieuw wil beginnen om het nog beter te doen! Dat is iets wat ik als professioneel filmmaker ook nog steeds meemaak.

En dus…

Ga gewoon aan de slag. Schrijf een supermooi script, maar wees ook niet bang als het nog niet perfect is. Dat komt wel. Soms komt dat tijdens het filmen opeens. Of merk je in de montage pas dat die ene zin eruit kan. Dat hoort allemaal bij het proces.

Wat ik wil zeggen is dus; denk goed na over elke stap, maar ook weer niet té goed. Zorg dat je wel doorgaat en dat eerste filmplan afmaakt!

Heb je vragen of opmerkingen over deze les? Laat je reactie achter onderaan de pagina en we zullen je zo snel mogelijk een antwoord geven. Op die manier hebben anderen ook wat aan jouw vraag.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties