Livestream testcursus

DVM testcursus ABO

Deze cursus is onderdeel van een abonnement

Greenscreen filmen

Wat leuk dat we samen met jou gaan kijken naar hoe je het beste je greenscreen video kan aanpakken! Wij zijn er al helemaal klaar voor. Als dit je eerste cursus bij ons is, kijk dan ook zeker nog even deze video, waarin we uitleggen hoe deze cursus werkt:

Heel veel succes en plezier met deze cursus 😀

Lenzen & filters voor film en fotografie

In deze cursus doorlopen we de volgende lessen:

Les 1: Brandpuntsafstanden & soorten lenzen

Wat voor soorten lenzen zijn er, en wat zijn de verschillen?

Les 2: Sensorgrootte & de invloed op je lens

Wat is een sensor, en hoe beïnvloeden sensors en lenzen samen het beeld dat je maakt?

Les 3: Wat doen de verschillende lenzen? 

Wat is wijd, wat is tele en wat is standaard? Welke effecten hebben die lenzen op je beeld? In deze les zit een foto opdracht.

Les 4: Speciale functies en eigenschappen

Wat voor lenzen zijn er nog meer, en welke trucs kun je uithalen voor een bijzonder resultaat?

Les 5: Filters

Bij de lens kun je nog filters gebruiken. Wat voor filters zijn er allemaal, en hoe gebruik je ze?

Les 6: Voorbeelden en keuzes

In deze les bespreek ik mijn ervaringen met de verschillende lenzen waarmee ik werk. Wanneer kies ik voor welke lens?

Les 7: Waarop beoordeel je een lens?

Hoe zie je de beeldkwaliteit van een lens, en waar kun je nog meer rekening houden als je een lens gaat kopen? De kennis die je in deze les opdoet is ook handig om te beoordelen wat de sterke en minder sterke kanten zijn van de lenzen die je al hebt. 

Les 8: Een praktijkvoorbeeld

In deze les laat ik zien hoe ik in de praktijk aan de slag ga met lenzen en filters wanneer ik een landschapsfoto ga maken met een lange sluitertijd.

Les 9: Experimenteer!

Als je hier bent aangekomen, heb je de cursus afgerond. Hopelijk heb je een hoop nieuwe informatie en inspiratie gekregen en kun je met al die nieuwe inzichten zelf aan de slag! 

Nog een paar tips bij het gebruik van deze cursus:

De basis van filmen en fotografie

“Wherever there is light, one can photograph.”Alfred Stieglitz

Stieglitz was een Amerikaanse fotograaf die leefde van 1864 – 1946 en wordt gezien als pionier van de moderne fotografie. En ik vond het een mooie quote, want ja: fotografie draait om licht. Zonder licht kun je niet fotograferen. Vergeet het maar.

Je hebt dus altijd een lichtbron nodig om je foto te maken; de zon, de maan, een lamp of een kaars.

Maar je wil niet altijd evenveel licht toelaten in je camera. De zon die fel in je lens schijnt, is misschien té licht en met alleen een kaarsvlam is het misschien te donker voor de foto die je wil maken.

Hoeveel licht je toelaat om je foto te maken, dat controleer je met Diafragma, Sluitertijd en ISO. We bespreken ze uitgebreid in deze cursus.

En let op! Deze 3 elementen hebben allemaal invloed op de belichting van de foto, maar zijn ook heel belangrijk voor de scherpte.

Deze cursus gaat dus over licht en scherpte, omdat die twee alles met elkaar te maken hebben.

Download hieronder alvast de bijlage ‘Handleiding voor Handmatig’! Geen zorgen als je die nog niet meteen begrijpt, in de volgende lessen gaan we die uitgebreid bespreken.

Handleiding voor Handmatig

Voordat we echt beginnen: hieronder delen we nog een paar tips over hoe onze cursus precies werkt!

Reisvideo’s maken

In deze cursus gaan we lekker veel met je bespreken! Zodat jij straks alle tools hebt om met jouw video’s echt te knallen. Hiernaast en hier beneden zie je de layout van de cursus. Zo zie je altijd waar je bent, en kan je gemakkelijk informatie terugvinden. 

Verder vind je gedurende de cursus verschillende links naar video’s van anderen. We hopen je zo een goed beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is. En een mooie reisvideo willen we je sowieso niet onthouden! De video’s waar we naar verwijzen zijn openbaar beschikbaar, maar ze kunnen door de maker natuurlijk offline worden gehaald. Wij krijgen daar geen notificatie van. Mocht er een linkje niet meer werken, laat het ons weten. Dan zoeken wij een vervangende video die net zo inspirerend is.

Heel veel succes en veel plezier met deze cursus!

PS: voor we beginnen, hebben we nog een paar tips voor je over hoe deze cursus werkt, in de video hieronder!


Een goede thumbnail maken voor je video

In deze cursus ga ik je helpen bij het maken van een thumbnail: het plaatje dat je ziet op Youtube, Facebook of op je website, voordat de video gaat spelen. Hier zie je bijvoorbeeld een paar van onze thumbnails!

Een goede, aansprekende thumbnail is belangrijk. Tussen alles wat online de aandacht trekt, wil je natuurlijk dat iemand op jouw video klikt!

We gaan kijken wat de ene thumbnail aantrekkelijk maakt, en de andere niet. Daarna gaan we aan de slag met Picmonkey of Canva. Twee gratis online programma’s waar je, ook als beginner, makkelijk mee kan werken.

Succes!

PS: hieronder nog een paar tips over het gebruik van deze cursus 😉

Video monteren basis

Welkom bij de basiscursus video monteren! In deze cursus nemen we je mee door het montage proces en hopelijk ga jij het monteren net zo leuk vinden als wij!

We beginnen met de voorbereiding: dit is het meest technische gedeelte. Met welk programma ga je monteren en op welk apparaat? En hoe krijg je je beelden in het programma?

Daarna komt ons favoriete gedeelte. Het inhoudelijke monteren. Welke keuzes maak je, waar knip je, hoe lang moet een shot staan, welke muziek gebruik je? Met deze tips wordt jouw video precies wat jij in gedachten had. Of zelfs beter!

Tenslotte kijken we naar het proces. Hoe begin je en welke stappen doorloop je tijdens het monteren? Ik neem je mee aan de hand van een simpele promotievideo, waar de basis van alle elementen die je bij het monteren gebruikt, aan bod komt.

Veel succes met de montage!

PS: Hieronder delen we nog wat tips over hoe onze cursus werkt 😀

Script & storyboard maken voor de video-in-1-dag

Welkom bij deze cursus! In deze cursus gaan we jou meenemen vanaf jouw eerste idee –ik wil een video maken – naar een prachtig eindresultaat wat je online kan gaan delen!

Het begin doe je zelf; je schrijft met behulp van deze online cursus een script en gaat nadenken over de beelden die daarbij passen.

En daarna plannen we samen de filmdag in, en maken we samen het eindproduct wat jij voor ogen hebt!

En daarom, nu eerst: het script.

Heb je al zin om te beginnen met schrijven aan je script? Heb je al zin om te gaan filmen? Heel goed! Houdt dat enthousiasme vast, want we gaan eerst werken aan het perfecte script!

En om daar te komen, gaan we je vragen stellen. Je laten nadenken over jezelf en je bedrijf of organisatie. Het doel wat je wil bereiken.

En… we merken vaak dat de vragen die we stellen in deze eerste module best lastig kunnen zijn. Opeens moet je écht gaan nadenken over wie je bent, wat je bedrijf is en wat je wil uitstralen. Soms raken mensen daar een beetje in verdwaald. Want wat is nou het beste en perfecte antwoord op de vragen die wij stellen in deze cursus? En kun je wel verder, voordat je die antwoorden hebt gevonden?

Het antwoord is: ja.

Het is belangrijk om die antwoorden te vinden, maar het hoeft de eerste keer heus nog niet perfect te zijn. Ga eerst deze video maar eens maken. Grote kans dat je zóveel leert tijdens het proces, dat je daarna opnieuw wil beginnen om het nog beter te doen! Dat is iets wat ik als professioneel filmmaker ook nog steeds meemaak.

En dus…

Ga gewoon aan de slag. Schrijf een supermooi script, maar wees ook niet bang als het nog niet perfect is. Dat komt wel. Soms komt dat tijdens het filmen opeens. Of merk je in de montage pas dat die ene zin eruit kan. Dat hoort allemaal bij het proces.

Wat ik wil zeggen is dus; denk goed na over elke stap, maar ook weer niet té goed. Zorg dat je wel doorgaat en dat eerste filmplan afmaakt!

Heb je vragen of opmerkingen over deze les? Laat je reactie achter onderaan de pagina en we zullen je zo snel mogelijk een antwoord geven. Op die manier hebben anderen ook wat aan jouw vraag.

Bedrijfsfilm maken

Welkom bij deze cursus! In deze cursus gaan we jou meenemen vanaf jouw eerste idee –ik wil een video maken – naar een prachtig eindresultaat wat je online kan gaan delen! We doorlopen daarbij de volgende stappen:

  • Stap 1: Het schrijven van een script (les 1 t/m 4)
  • Stap 2: Het maken van een storyboard of shotlijst (les 5, 7, 8, 11)
  • Stap 3: De praktische voorbereiding op de filmdag (les 12 t/m 15)
  • Stap 4: De filmdag zelf (les 16 t/m 19)
  • Stap 5: De montage (les 20 t/m 28)

Tussendoor komen dan nog de lessen over het maken van een thumbnail (les 9, 10 en 24) en de termen en begrippen (les 6)

Dus, om goed van start te gaan, gaan we beginnen met een script!

Heb je al zin om te beginnen met schrijven aan je script? Heb je de camera om mee te gaan filmen al klaarliggen? Heel goed! Houdt dat enthousiasme vast, want we gaan eerst werken aan het perfecte script!

En om daar te komen, gaan we je vragen stellen. Je laten nadenken over jezelf en je bedrijf.

En… we merken vaak dat de vragen die we stellen in deze eerste module best lastig kunnen zijn. Opeens moet je écht gaan nadenken over wie je bent, wat je bedrijf is en wat je wil uitstralen. Soms raken mensen daar een beetje in verdwaald. Want wat is nou het beste en perfecte antwoord op de vragen die wij stellen in deze cursus? En kun je wel verder, voordat je die antwoorden hebt gevonden?

Het antwoord is: ja.

Het is belangrijk om die antwoorden te vinden, maar het hoeft de eerste keer heus nog niet perfect te zijn. Ga eerst deze video maar eens maken. Grote kans dat je zóveel leert tijdens het proces, dat je daarna opnieuw wil beginnen om het nog beter te doen! Dat is iets wat ik als professioneel filmmaker ook nog steeds meemaak.

En dus…

Ga gewoon aan de slag. Schrijf een supermooi script, maar wees ook niet bang als het nog niet perfect is. Dat komt wel. Soms komt dat tijdens het filmen opeens. Of merk je in de montage pas dat die ene zin eruit kan. Dat hoort allemaal bij het proces.

Wat ik wil zeggen is dus; denk goed na over elke stap, maar ook weer niet té goed. Zorg dat je wel doorgaat en die eerste film afmaakt!

Om je ervaring van de cursus optimaal te maken, hebben we ook nog deze korte video voor je, waarin we je tips geven over hoe de cursus werkt 🙂

Promotiefilm crowdfund campagne

In deze cursus verwijzen we regelmatig naar crowdfundvideo’s van anderen, die openbaar beschikbaar zijn. Omdat er zo veel moois gemaakt is en het fijn is om voorbeelden te zien bij wat we vertellen! Het kan gebeuren dat de eigenaar van de video besluit hem offline te halen. Wij worden daar natuurlijk niet van op de hoogte gesteld.
Mocht je een link tegenkomen die niet werkt, laat het ons zeker weten! We zoeken dan zo snel mogelijk een nieuw, goed voorbeeld. 

Beter gevonden worden op Youtube

Als je een video op Youtube zet, wil je graag dat zo veel mogelijk mensen hem zien. Je wil dat jouw video naar boven komt als iemand bepaalde zoekwoorden op Youtube gebruikt. En natuurlijk wil je dat mensen ook echt op jouw video klikken, in plaats van op de video ernaast die op hetzelfde moment wordt aangeboden.

In deze cursus gaan we bekijken hoe je individuele video’s kunt optimaliseren, en hoe je jouw kanaal in zijn geheel er beter uit kunt laten zien! En, voordat we er echt in duiken, willen we je ook nog wat tips meegeven over het gebruik van deze cursus. Zodat je er alles uit kan halen wat erin zit 😀

Heel veel plezier in deze cursus!

de Video Coach

Leuk dat je hebt gekozen voor een sessie met ons! We zijn heel benieuwd waarmee we je kunnen helpen.

Je kan de Video Coach inplannen voor elk moment waarop je hulp nodig hebt in je filmproces.

Hoe werkt het?

Plan je afspraak

Kijk in je agenda wanneer het jou uitkomt om met ons te praten en mail ons een paar opties. We laten je zo snel mogelijk weten welke optie ons het beste uitkomt.

Mail ons 4 momenten (dag/tijd) waarop je een half uur met ons zou kunnen skypen. Wij kiezen daaruit 1 moment en bevestigen de afspraak.

Je kan ons bereiken op:
info[at]devideomakers[punt]nl

Mail je vraag

Laat ons (in diezelfde mail) ook meteen weten waar je het over wilt hebben. Hoe meer informatie we hebben, hoe beter we je kunnen helpen. Stuur videomateriaal, teksten of foto’s mee als dat nodig is.

Voorbereiden

Installeer Skype als je dat nog niet hebt. Verder hoef je niks te doen! Wij zijn nu bezig met de voorbereidingen voor het gesprek. 

Het gesprek

Op de afgesproken tijd ontmoeten we elkaar op Skype. We hebben een half uur de tijd om je te overladen met feedback, tips en tricks. Zodat je daarna meteen weer aan de slag kan.

Aan de slag!


Plan je gesprek in, en laat het weten als er nog vragen zijn!
Je bereikt ons op info[at]devideomakers[punt]nl
of via ons contactformulier