Sponsor verklaring


Op ons YouTube kanaal en op deze website kunnen wij verbindingen aangaan met andere YouTubers, organisaties, merken en bedrijven. Hoe we dat doen en wat we daarbij belangrijk vinden, lees je op deze pagina.

Wil je meer weten over affiliate links, lees dan ook onze affiliate link verklaring.

Algemeen

Als wij een samenwerking met een andere partij aangaan op onze website of op ons Youtube kanaal, doen we dat in eerste instantie omdat we die andere partij tof vinden! We werken samen met andere YouTubers omdat we geloven in hun content, en waarderen wat ze maken. 

We werken met bedrijven als wij zelf fijne ervaringen met ze hebben, bijvoorbeeld als het aankomt op de service naar ons als klanten toe. We werken met merken omdat het merken zijn die we vertrouwen, waar we al mee werken, of waarvan we nieuwsgierig zijn naar wat ze op de markt brengen.

Kortom: we werken alleen samen met partijen die we jou kunnen aanraden. Wat niet betekent dat we partijen waar we niet mee samenwerken, per definitie niet aanraden. Of dat we met elke partij die we jou aanraden ook direct in contact zijn. Ook zonder een uitgesproken samenwerking kunnen wij een dienst of product aanprijzen, puur en alleen omdat wij dat een tof product vinden. 

Samenwerking met bedrijven, merken en organisaties

Wanneer een bedrijf merk of organisatie naar ons toekomt, vragen wij ons zelf de volgende dingen af:

  1. Vinden we het tof wat zij doen?
  2. Past wat zij doen - en hoe ze dat doen - bij ons en ons kanaal?
  3. Hebben wij (goede!) ervaringen met deze partij in het verleden?
  4. Zouden we deze partij aanraden aan jou als kijker?

Als het antwoord op deze vragen ‘ja’ is, dan gaan we in gesprek over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Omdat wij het belangrijk vinden onafhankelijk te blijven, gaan wij uit van de volgende afspraken:

  1. Video’s die wij op ons Youtube kanaal zetten of artikelen die wij schrijven op onze website worden niet betaald door een derde partij. Alles wat wij maken, maken we vanuit onszelf. Wij worden niet betaald voor aanbevelingen of tips op onze kanalen.
  2. We staan ervoor open om gratis producten of diensten te ontvangen en te testen. Als wij blij zijn met een product en het jullie zouden aanraden, dan doen we dat. Wij mogen het product dan houden. Zijn wij niet tevreden over het product dan sturen we het terug. 
  3. We proberen bijna altijd een give away te regelen zodat ook een van jullie van het product kan genieten! 
  4. We gaan geen verplichtingen aan over hoe vaak we een product onder de aandacht moeten brengen, wanneer dat moet, etc. Als wij blij zijn met een product dan zie je het vanzelf langskomen op ons kanaal wanneer wij vinden dat het past.
  5. We doen ons best altijd te vermelden dat iets gratis is opgestuurd, zodat jij weet hoe de vork in de steel zit. We vermelden dit bijvoorbeeld in video’s, in de omschrijving en in artikelen. 

Samenwerking buiten onze eigen kanalen om

Wij creëren ook content voor en en met anderen die op op andere plekken terecht komt dan ons eigen kanaal. Riske werkt als filmmaker voor en met allerlei organisaties, en Grietje staat vaak voor de camera. Het kan dus zijn dat je ons ergens ziet verschijnen en denkt: ‘hey dat is toch Grietje of Riske van de Videomakers?!’ - dat klopt!

Vanzelfsprekend worden wij voor dit soort klussen wel betaald. Dit is immers onderdeel van ons werk. 

Vaak is het zo dat ons werk in principe losstaat van wat we doen op de kanalen van de Videomakers. Maar soms worden we ook juist als de Videomakers ingehuurd. Bijvoorbeeld omdat iemand wil dat we video tips geven, of praten over video gerelateerde zaken. Dat vinden we heel erg leuk om te doen, en voor jou is het dus goed om te weten dat wij in dit geval wel betaald worden. Ook dan vinden we het nog steeds belangrijk om geen dingen te verkondigen waar we niet achter staan. 

Samenwerken met andere Youtube kanalen

Wanneer wij samenwerken met een ander YouTube kanaal, een kanaal dat niet verbonden is aan een groot bedrijf maar bijvoorbeeld een individuele content creator, dan krijgen wij hier ook niet voor betaald. We doen dan bijvoorbeeld een collab (een samenwerking tussen Youtubers) waarbij we een leuke video voor ons eigen kanaal maken en een leuke video voor het andere kanaal. 

Op dit moment doen we het bijna niet, maar het zou kunnen dat we hier in de toekomst wel meer mee bezig gaan. 

Kortom

Wij vinden het belangrijk om eerlijk en open te zijn over onze samenwerking. Heb je hier toch nog vragen over, laat het ons dan zeker weten via onze contactpagina