Deze pagina is een sneak preview van onze online cursus
'De basis van monteren'

Bekijk hier de cursus in onze shop.

Dit specifieke stukje komt uit les 3, waar we ingaan op de inhoudelijke kant van het monteren.

Image

Voor we echt aan de slag gaan met het montage programma, wil ik je eerst een overzicht geven van wat een montage eigenlijk is en hoe je workflow eruit komt te zien. Waar begin je bijvoorbeeld als je een berg materiaal hebt, en geen idee hebt van wat je waar wilt laten zien? En hoe vertel je eigenlijk een goed verhaal? In deze video leg ik uit hoe je je montage kunt aanpakken.In bovenstaande video gingen we in op de twee manieren van monteren die er zijn: met of zonder plan. In deze cursus gaan we vooral in op de montage volgens plan. Maar omdat wij er ook verschillende methoden op nahouden, willen we je wel graag beide manieren laten zien.

In de volgende les gaan we in op montage volgens plan, en geven we je een stappenplan om de meeste soort montages goed te kunnen doorlopen. We raden je aan deze methode sowieso zelf toe te passen en uit te proberen.

Als je de montage volgens plan hebt doorlopen, kun je nog een extra les volgen. Die vind je aan het eind van deze cursus. Hierin laat Grietje zien hoe zij haar montage van haar reisvideo's aanpakt.

Door beide methodes te bekijken, en wellicht uit te proberen, zul je ontdekken welke manier van monteren het beste bij jou past!

Keuzes

Een belangrijk onderdeel van de montage is dus: hoe zorg je dat het verhaal niet te lang wordt? Welke stukken heb je echt nodig om je verhaal te vertellen? En wat is leuk, maar overbodig, en kan dus eigenlijk weg?

Image