Wij werken samen.

Door de jaren heen hebben we natuurlijk ook andere videomakers om ons heen verzameld met wie we graag samenwerken. We stellen er een aantal aan je voor!


ImageImage

Videoforum

André en Sjoerd

Wij bieden natuurlijk onze cursussen online aan. Maar voor wie liever live les krijgt: André en Sjoerd van Villaforum hebben een prachtig aanbod! Een driedaagse stoomcursus 'Filmen met je smartphone' voor ondernemers. Inclusief prachtige accommodatie, heerlijk eten, en aan het einde van de rit je eerste eigen bedrijfsfilm of vlog.

Je vindt hun aanbod hier. Als je voor de 'Pro' of 'Business' optie kiest, krijg je er nog 3 online modules van ondergetekenden bij.

We kennen Sjoerd en André al langer; Sjoerd omdat hij naast de Videoforum weken ook 'gewone' werkweken organiseert voor ondernemers en wij daar graag mee meegaan, en André omdat hij filmmaker is die een tijdje een kantoor met Riske heeft gedeeld. En daarnaast werkt Sjoerd inmiddels ook af en toe voor de Videomakers; hij helpt ons met Youtube comments bijhouden en schrijft af en toe blogs voor ons. Sjoerd en André zijn fijne mensen om mee samen te werken, vinden wij!

Keman | Film en Documentaire

Caroline Keman

Caroline is een documentairemaakster en cameravrouw die dezelfde opleiding heeft gedaan als Riske, alleen een paar jaar later. Ze werken regelmatig samen aan betaalde én onbetaalde klussen, zoals bijvoorbeeld deze prachtige documentaire over de kunstschilder Peter Smit.

Riske huurt haar regelmatig als tweede cameravrouw, ook omdat ze dezelfde camera heeft als Riske, waardoor het makkelijk samenwerkt. Ook sturen we haar graag wanneer er gefilmd moet worden en we zelf niet kunnen.

Je vindt Carolines website hier.Striking

Tom Castricum

Riske en Tom leerden elkaar kennen op een avond, toen ze naast elkaar de auto aan het uitladen waren bij hun kantoor. Het waren dezelfde tassen die er uit hun auto's kwamen – herkenbare cameratassen – dus raakten ze aan de praat. Tom bleek cameraman en werkte zelfs met dezelfde camera.

Op dat moment waren ze beide onderhuurders in het Davinci Creatieve  Ruimtes pand in Amsterdam west, maar binnen de kortste keren werden ze samen huurder van een groot kantoor op de bovenste verdieping in hetzelfde pand. Dat is het kantoor waar wij het grootste deel van onze video's opnemen!

Tom en Riske werken niet heel vaak samen aan producties, maar regelmatig huren ze elkaars apparatuur of verwijzen ze klanten aan elkaar door.

Daarnaast is hij een fijne sparringpartner voor ons, als we weer eens in een discussie over videotechniek belanden! Check zijn website hier.

Ook Tom verscheen al eens in onze video's, in deze video deelt hij bijvoorbeeld zijn ervaring over livestreamen: 


Kim Hutjens | Maatschappelijk Betrokken Videoproducties

Kim Hutjens

Kim en Riske zaten samen in de klas op de HKU en hebben dus vanaf het allereerste begin met elkaar samengewerkt. Zo stond Kim samen met Riske aan de wieg van de Videomakers, toen het nog alleen maar de 'Superkortevideotips' waren, vlak voordat Grietje zich aansloot.

Tegenwoordig richt Kim zich alleen op regie en montage en is dat ook hoe ze nog steeds samenwerken. Op grote klussen, waar Kim regie kan doen en Riske camerawerk, of op klussen die Riske gefilmd heeft en die Kim dan monteert. Ook monteert Kim jaarlijks een nieuwe showreel voor Grietje!

Al met al is ze één van de beste editors die wij kennen en huren we haar beiden regelmatig in. Bekijk vooral haar website hier.


Kim en Riske in 2006 (boven) en in 2018 (onder).

Je vindt Kim dus nog terug in de oudste video's op ons kanaal: Videovrouw

Lian van Maldegem

Lian kennen wij nog niet zo lang! Riske zag verschillende berichten van haar voorbij komen op social media en toen Lian daar vertelde dat haar website live was en dat zij haar bedrijf Videovrouw noemde, vond Riske het tijd om haar te leren kennen. Een paar berichtjes op Facebook later dronken ze samen koffie op een terras in de buurt – want gek genoeg woonden ze ook nog eens om de hoek bij elkaar.

Lian heeft ervaring met Google en social media, wat een enorm fijne aanvulling is op haar werk als videomaker.

Bekijk hier haar portfolio.

PS: haar vriend is óók filmmaker! Inmiddels hebben we Chiel ook leren kennen als een fijne professional. Zijn website is Cut the Chase.

We werkten met Lian ook al eens samen voor ons Youtube kanaal. Marc Driessen | Fotograaf en filmer

Marc leerden we kennen omdat hij Riske op een dag mailde met de vraag of dat ene bureau bij ons op kantoor nog vrij was. We kenden elkaar niet, hij had op Google het beschikbare bureau gevonden. We zijn blij dat hij dat deed!

Marc is van oorsprong fotograaf en maakt prachtige foto's, voor onder andere het Parool. Daarnaast is hij steeds meer gaan filmen (een kantoor delen samen met een groep filmmakers draagt daar vast aan bij) en weet ook daarmee schitterend beeld te maken, waarin ik echt kan zien dat hij die fotografie achtergrond heeft. Kijk zeker even op zijn website om te zien dat we niet overdrijven 🙂

En daarnaast is Marc ook nog eens een erg fijn persoon, waar we graag mee samenwerken.

Romedia Films | Trouwvideografie & Youtuber

Robin de Ridder

Robin en Riske kennen elkaar sinds 2014, toen ze samenwerkten aan een 48 Hour Film Project. Ze deden beide dezelfde studie aan de HKU en ook Robin is na zijn afstuderen ondernemer geworden.

Hij is videograaf en doet bruiloften en opdrachtfilms, en heeft daarnaast, net zoals wij, een Youtube kanaal waar hij tips deelt over video. Hartstikke leuk natuurlijk, dus toen we dat ontdekte hebben we regelmatig contact met hem, en verschenen we op elkaars Youtube kanaal. Hieronder zie je hem op die van ons.

Check hier Robins website!Urban Turtle

Michiel van Ruitenbeek & Olivier Huisman

Grietje leerde Olivier en Michiel kennen toen ze samenwerkten aan verschillende opdrachten voor een grote opdrachtgever. Olivier is de filmer, en Michiel de producent van de twee. Inmiddels heeft ook Riske een aantal keer samen met Grietje met Michiel samengewerkt. Die samenwerkingen zijn altijd erg fijn en productief! Michiel en Olivier zijn echte professionals waar je op kan bouwen.

Bekijk hier de Urban Turtle website.

Beeldbroeders | Bruidsfotografie en Video

Jan-Willem van der Kamp

Jan-Willem is één van de kantoorgenoten van Riske en Tom en heeft samen met zijn broer het bedrijf Beeldbroeders. Samen verzorgen ze de video en fotografie van bruiloften. Daarnaast doet Jan-Willem ook andere filmopdrachten zoals filmen en monteren voor bedrijven.

Omdat hij bij ons op kantoor zit wisselen we ook vaak werk met elkaar uit, zo hebben Kim en ik een hele leuke klus gedaan voor de GVB, die van Jan-Willem kwam.

En hij werkte bijvoorbeeld mee aan de film over Peter Smit, die Riske met Caroline maakte (daar zijn de twee foto's van!)Stir Film & Text

Bregje Rooijendijk

Riske leerde Bregje kennen toen ze nog bij Netwerk.cc werkte (hetzelfde bedrijf waar Riske en Grietje elkaar ontmoetten!).

Sindsdien hebben ze een aantal keer samengewerkt in producties voor Netwerk.cc, en onlangs ook voor een productie van de Videomakers, waarvoor ze een hele nacht aan het filmen waren (onderste foto).

Bregje richt zich vooral op script, interview & regie, maar heeft ook een achtergrond als filmer & editor. Dus toen we tijdens de filmdag een moment hadden dat Riske moest fotograferen, maar we tegelijkertijd het moment niet mochten missen voor de video die we tegelijk aan het draaien waren, pakte Bregje zonder problemen de filmcamera over en draaide de benodigde shots.

Al met al een fijne en veelzijdige samenwerkingspartner met wie we graag werken! Check haar site hier.