Welke cursus past bij mij?

Door de jaren heen hebben we aardig wat kennis verzameld in onze online cursussen. Maar... welke cursus past het beste bij jou? Op deze pagina nemen we ons hele aanbod in vogelvlucht met je door, zodat jij goed en snel kunt bepalen welke cursus nu echt jóuw cursus is.

Kom je er toch niet uit? Stel je vragen over onze cursussen rechts onderin je scherm.


De basis van filmen en fotografie

Deze cursus is de basis voor elke filmmaker en fotograaf! Je leert je camera handmatig instellen, en je leert je lenzen zo te gebruiken dat de beelden die je maakt echt dat 'wauw' effect krijgen.

Deze cursus is erg geschikt voor jou als:

 • Je je serieus wilt gaan ontwikkelen als filmmaker en/of fotograaf.
 • Je wilt leren hoe jouw camera werkt en hoe je jouw lenzen goed gebruikt.
 • Je een camera hebt waarop je handmatig dingen kunt instellen.

Leren monteren

Een van onze populairste cursussen! In deze cursus leer je de basis van het monteren van video's. We kijken naar de stappen die je tijdens een montage zet om helder en gestructureerd te werken, en om tot het beste eindresultaat te komen. We laten daarbij twee methodes zien: monteren met script en monteren zonder script.

Deze cursus is voor jou als:

 • Je nog weinig of geen ervaring hebt met monteren en graag de basis wilt leren.
 • Je al eens gemonteerd hebt maar merkt dat je vastloopt.
 • Je het gevoel hebt dat je montages beter zouden kunnen, alleen weet je niet precies hoe.

Goed om te weten: in deze cursus werken we niet vanuit 1 programma. We kiezen er bewust voor om de basis van monteren uit te leggen zoals die voor elk programma geldt. Je vindt uiteraard basis tutorials van een aantal van onze favoriete programma's op ons Youtubekanaal en aan het begin van deze cursus.

Reisvideo's maken

Hoe maak je mooie beelden, en hoe pak je een montage aan als er geen script ligt? In deze cursus pakken we de basis van reisvideografie met je op. Grietje deelt het format dat zij voor haar video's gebruikt, zodat je jouw reisvideo's ook zonder script, toch gericht kunt filmen en monteren. Deze cursus is ook geschikt voor jou als je niet gaat reizen, maar bijvoorbeeld wilt leren vloggen, omdat bijna alle principes die we hier met je doornemen ook daarop van toepassing zijn!

Deze cursus is geschikt voor jou als jij:

 • Betere reisvideo's wilt leren maken: met een sterk verhaal en mooie beelden.
 • Al eens reisvideo's hebt gemaakt maar je vastliep tijdens de montage. Want hoe maak je van al dat materiaal dat je gefilmd hebt nu 1 mooi geheel?
 • Je wilt filmen in vlogstijl - ook als dit geen reisvideo's zijn!

Maak je eigen bedrijfsfilm

Wederom een cursus waarin we het filmproces van A tot Z met je doornemen, maar dan om je eigen bedrijfsfilm te kunnen maken. Natuurlijk focussen we ons naast de technische aspecten ook op de inhoud: wat vertel je wel en wat juist niet? Welke beelden laat je zien? En hoe pak je de montage op een overzichtelijke manier aan?

Na deze cursus heb je niet alleen een bedrijfsfilm, maar heb je ook een aantal goede filmprincipes onder de knie om vaker te gaan filmen voor je bedrijf! Deze cursus is dus breed in te zetten voor verschillende soorten video's die je wilt gaan maken, nu en in de toekomst. En we houden het eenvoudig: filmen en monteren kan gewoon op de telefoon.

Deze cursus is voor jou wanneer:

 • Jij als ondernemer (of werknemer) je bedrijf met een krachtige video onder de aandacht wilt brengen.
 • Je vaker zakelijke video's wilt maken.
 • Je met simpele middelen een professioneel resultaat wilt neerzetten.

Goed om te weten! Met de prijs die je voor deze cursus betaalt kun je geen professional inhuren om een video voor je te maken. In die zin is het een super goedkope deal 😉 Maar, je zal er wel tijd in moeten steken. Heb je die tijd niet, huur dan zeker een filmmaker in.

Gevonden worden op Youtube

Wij zitten inmiddels ruim 5 jaar op Youtube, met verschillende kanalen. In die tijd hebben we geleerd waar je op moet letten om je video's vindbaar te maken op Youtube en zo meer mensen te bereiken. In deze cursus delen we die kennis met jou!

Deze cursus is voor jou als:

 • Je een Youtubekanaal wilt gaan beginnen en meteen goed wilt starten.
 • Je al een Youtubekanaal hebt, en graag meer kijkers zou trekken.
 • Je een beginner bent als het aankomt op vindbaarheid binnen Youtube

Greenscreen filmen en monteren

Filmen met een greenscreen is vrij pittig. Tenminste: als je het goed wilt doen. In deze cursus geven we je de handvatten die je nodig hebt om de mooiste - en meest geloofwaardige - greenscreen-trucage video's te maken. We laten je stap voor stap zien hoe je je set opbouwt, hoe je het filmen aanpakt, en hoe je in verschillende montage programma's het greenscreen effect kunt optimaliseren.

Deze cursus is geschikt voor jou als:

 • Je nog nooit met greenscreen hebt gewerkt en daarmee wilt gaan beginnen.
 • Je al eens een greenscreen video hebt gemaakt maar niet echt tevreden was over het resultaat.
 • Je wilt dat je aan jouw greenscreen video niet kunt zien dat hij met een greenscreen is gemaakt.

Crowdfunding video maken

In deze cursus maken we een video om anderen ervan te overtuigen mee te doen aan jouw project. Dat kan zijn omdat je ze graag wilt uitnodigen om bij te dragen aan jouw crowdfundingsactie, maar je kunt ook mensen werven voor een evenement of actie die je organiseert! Het doel van je video is: mensen enthousiasmeren en motiveren om mee te doen.

We nemen het hele filmproces met je door: van script tot filmen en montage.

Deze cursus is voor jou als:

 • Je iets organiseert waar je anderen (donateurs, vrijwilligers, etc) bij wilt betrekken.
 • Je weinig ervaring met video hebt en met simpele video een mooi resultaat wilt neerzetten.

de VideoCoach

De laatste optie die we voor je hebben is eigenlijk geen cursus, maar een persoonlijk contact moment. Deze sessie van een half uur is vooral bedoeld voor mensen die persoonlijk advies op het gebied van video nodig hebben. De vragen die we krijgen lopen enorm uiteen: Hoe bouw je een studio? Wat kan er nog beter in de montage die je hebt gedaan? Wat kan er nog beter aan mijn Youtubekanaal? We kunnen je natuurlijk ook adviseren als je een filmmaker wilt inhuren en nadenkt over het soort video's je wilt gaan maken.

Deze sessie is voor jou als:

 • Je concrete vragen hebt over video of fotografie die je ons graag wilt voorleggen.
 • Wij jouw vragen in een half uur kunnen beantwoorden.
 • Je een langer traject wilt aangaan waarin we bijvoorbeeld 1x per maand een half uurtje met elkaar spreken.

Twijfel je of wij je kunnen helpen bij jouw vraag? Leg hem aan ons voor in de chat hier rechts onderin beeld en vermeld erbij dat je dit graag in een coachingssessie zou willen bespreken.

Help, ik ben er nog niet uit

Ben je er na deze vliegensvlugge samenvatting nog niet uit welke cursus bij je past? Stuur ons een berichtje via de chat hier rechts onderin beeld. We komen dan in de mail bij je terug!
Let op! Deze chat is alleen voor cursusvragen. Algemene videovragen beantwoorden we alleen onder onze video's op Youtube 🙂