Privacy- & Cookieverklaring

Wij vinden privacy belangrijk en verwerken daarom slechts persoonsgegevens indien dit op een wettelijke en transparante wijze gebeurt. Dit betekent onder andere dat wij:

  • Duidelijk vermelden aan je welke gegevens wij verwerken.
  • Alleen gegevens verzamelen die nodig zijn om onze gerechtvaardigde doelen te verwezenlijken.
  • Niet meer gegevens verwerken dan noodzakelijk is.
  • Redelijke maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de gegevens niet onjuist zijn.
  • Bewaartermijnen in acht nemen en hierna de gegevens wissen.
  • Passende technische en organisatorische maatregelen nemen om jouw gegevens te beschermen.
  • Jouw rechten, te vinden in artikel 10 van deze privacy- en cookieverklaring, respecteren. 

Je bent niet verplicht om jouw persoonsgegevens aan ons te verstrekken. Wij zullen er alles aan doen om de verwerking van persoonsgegevens zo veel mogelijk te beperken. Indien dit redelijkerwijs niet van ons verlangd kan worden, kan jouw weigering om persoonsgegevens te verstrekken er mogelijk toe leiden dat onze rechtsverhouding niet tot stand kan komen of voort kan duren. 

Op onze website vind je social media-buttons van Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, Pinterest en mogelijk andere links naar websites van derden. Het privacyreglement van het specifieke platform is op deze link van toepassing en niet deze privacy- en cookieverklaring. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een veilige manier met jouw gegevens omgaan. Je kan hier lezen hoe deze platformen omgaan met jouw privacy:

Tot slot maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technieken. In sommige gevallen wordt het gebruik van cookies e.d. beschouwd als de verwerking van persoonsgegevens onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Meer informatie over onze cookies, lees je verderop in deze privacy- en cookieverklaring. 

1. Over ons

De Videomakers is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. 

De Videomakers
Nieuwpoortkade 2 A
1055RX Amsterdam

Als je vragen of opmerkingen hebt over deze privacy- en cookieverklaring of de verwerking van jouw gegevens, kun je op de volgende manieren contact met ons opnemen: 

E-mail: info[at]devideomakers[punt]nl
Schriftelijk: Nieuwpoortkade 2 A, 1055RX Amsterdam

2. De verzameling van jouw gegevens

Wij verzamelen jouw gegevens op verschillende manieren. Veelal verkrijgen we deze gegevens direct van jou, bijvoorbeeld omdat je ons een e-mail hebt gestuurd, telefonisch contact hebt gezocht of een bestelling uitvoert op onze website. Wij kunnen gegevens uit openbare bronnen verkrijgen, zoals social media en het handelsregister van de KvK. 

3. Waarom we jouw gegevens verzamelen

Wij verzamelen gegevens omdat de dienstverlening anders niet verstrekt kan worden. Zo zijn gegevens nodig om een online cursus te volgen, een overeenkomst te kunnen aangaan en uitvoeren, een offerte op te stellen, de website te verbeteren door middel van analytische diensten, klachten te kunnen afhandelen, een factuur te kunnen sturen, advertenties te kunnen tonen, of je te kunnen benaderen met een aanbieding, of om wensen op te sturen bij speciale gebeurtenissen of feestdagen. Het is bovendien wel zo handig als wij jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer kunnen gebruiken om contact met jou op te nemen als onderdeel van de uitvoering van de overeenkomst. Als jij zelf contact met ons opneemt, dan verwerken we natuurlijk ook gegevens, zodat wij op jouw bericht kunnen reageren. Met jouw toestemming, kunnen wij video’s of foto’s plaatsen op deze website voor onze eigen promotie. De door ons verzamelde persoonsgegevens worden tot slot administratief verwerkt.

Meer specifiek verzamelen wij jouw gegevens voor de volgende doeleinden:

NIEUWSBRIEF

Op deze website kan jij je aanmelden om onze nieuwsbrief te ontvangen. Hiervoor vragen wij om jouw voornaam en e-mailadres. Jij geeft jouw toestemming om deze nieuwsbrief te ontvangen. 

ACCOUNT

Op deze website kan jij een account aanmaken. Door jezelf te registreren, wordt het makkelijker voor jou om de volgende keer in te loggen op onze website. Wij vragen je om een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord in te vullen. Wanneer je de volgende keer inlogt in jouw account, dien jij jouw gebruikersnaam/e-mailadres en wachtwoord in te vullen. 

WEBSHOP

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, is het mogelijk om op deze website een aantal producten en diensten aan te schaffen. Wanneer jij afrekent, hebben wij gegevens van jou nodig om de betaling af te ronden en een factuur op te sturen. Wij vragen hiervoor om de volgende gegevens: NAW gegevens, bedrijfsnaam (optioneel), land, e-mailadres, accountgegevens, bestel notities (optioneel), betaalgegevens (o.a. paypal account of bankrekeningnummer). Wij gebruiken jouw gegevens ook om een orderbevestiging aan je op te sturen en contact met je op te nemen over de bestelling, indien gewenst. 

REACTIES

Wanneer jij een reactie achterlaat op een van onze blogs, worden jouw e-mailadres, naam en mogelijk een foto verzameld. Wij hebben een gerechtvaardigd belang, om deze reacties te laten staan. In principe laten we deze reactie staan totdat wij het artikel verwijderen van de website. 

4. Op welke gronden verwerken wij jouw gegevens? 

De Algemene Verordening Gegevensbescherming bepaalt dat iedere verwerking van persoonsgegevens gebaseerd dient te zijn op een rechtvaardigingsgrond. Wij verwerken jouw gegevens op basis van de volgende rechtvaardigingsgronden:

  • Toestemming. Als jij je bijvoorbeeld aanmeldt voor de nieuwsbrief, geef jij jouw toestemming om deze te ontvangen. 
  • Noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst. Indien je bijvoorbeeld gebruik wenst te maken van onze dienstverlening, zijn jouw persoonsgegevens nodig om dit te verwezenlijken. 
  • Een gerechtvaardigd belang. Wij kunnen een gerechtvaardigd belang hebben om jouw persoonsgegevens te verwerken, bijvoorbeeld vanwege directe marketingdoeleinden. Hierbij wegen wij altijd het eigen belang af tegen de belangen van de personen van wie persoonsgegevens worden verwerkt. Daarnaast worden de gegevens niet langer bewaard dan nodig is voor het doel van de verwerking.
  • Het nakomen van een wettelijke verplichting. Wij zijn wettelijk verplicht om onze administratie 7 jaar lang te bewaren 

5. Duur gegevensopslag

Jouw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is om de doelen zoals omschreven onder artikel 3 te verwezenlijken. Uiteraard kunnen wij persoonsgegevens langer bewaren op grond van een (wettelijke) verplichting en rekening houdend met eventuele verjaringstermijnen. In ieder geval hanteren wij de volgende uitgangspunten:

  • Bij het aanmelden voor de nieuwsbrief worden er gegevens verzameld. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Jouw gegevens worden nog wel bewaard, zodat wij jou niet achteraf alsnog per ongeluk een e-mail toesturen. 
  • De wettelijke fiscale bewaartermijn van zeven jaar voor betaalgegevens.

6. Doorgifte gegevens aan derden

Wij maken onder meer gebruik van de volgende diensten van derden, waaronder onze verwerkers: 

  1. Hosting van de website (LauraLisa)
  2. Webontwikkelaar (LauraLisa)
  3. Online boekhoudsysteem voor onze financiële administratie (Kees de Boekhouder) 
  4. WooCommerce (webwinkel software)
  5. Mollie
  6. MailBlue
  7. ActiveCampaign
  8. Telefoondiensten
  9. Betaaldiensten (PayPal, Ideal)
  10. Partners met wie wordt samengewerkt

Met alle (sub)verwerkers sluiten wij een (verwerkers)overeenkomst. Waar mogelijk maken wij gebruik van verwerkers die gevestigd zijn binnen de EER. Wij zien erop toe dat gegevens alleen worden doorgegeven aan ontvangers buiten de EER die gevestigd zijn in een door de Europese Commissie aangewezen adequaat land en/of waar sprake is van een Privacy Shield. 

7. Beveiliging

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeoorloofde toegang tot jouw persoonsgegevens te voorkomen. 

Wij hebben de volgende maatregelen genomen:

  • Fysieke toegangscontroles 
  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • Anti-virus programma’s en regelmatige software updates 
  • TLS (voorheen SSL-encryptie) 

Image

8. Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en die jouw browser vervolgens opslaat op jouw computer of mobiele apparaat. Door het plaatsen van de cookie kan de website jouw acties of voorkeuren in de loop van de tijd "onthouden". Sommige cookies worden door deze website geplaatst, terwijl andere door derden worden geplaatst. Wij hebben geen volledige controle over de cookies die deze derde partijen gebruiken, dus wij adviseren je om de privacy- en cookieverklaringen van deze derde partijen te lezen.

Door gebruik te maken van cookies, zorgen we ervoor dat deze website naar behoren functioneert, zodat je een optimale gebruikerservaring krijgt. Ook kunnen wij zo beter begrijpen hoe onze website wordt gebruikt en wat we kunnen doen om deze website te verbeteren. Bovendien kunnen wij relevante advertenties tonen door de cookies die wij gebruiken. 

Wij gebruiken cookies waarmee persoonsgegevens worden verwerkt, zoals jouw IP-adres. Omdat wij ook tracking cookies gebruiken, vragen wij je via onze cookiebanner om jouw uitdrukkelijke toestemming. 

Op deze website worden de volgende cookies gebruikt:

Noodzakelijke cookies.

Deze website gebruikt strikt noodzakelijke cookies die essentieel zijn voor de werking van de site:

__cfduid, domein activehosted.com/app-us1.com. Dit wordt gebruikt door het inhoudsnetwerk, Cloudflare, om vertrouwd webverkeer te identificeren en verloopt na 1 maand. De cookie PHPSESSID onthoudt je acties op de website tijdens jouw website bezoek en is een sessie cookie. De cookies woocommerce_cart_hash en woocommerce_items_in_cart worden gebruikt voor het bijhouden van WooCommerce producten (sessie). De cookie wp_woocommerce_session_ bevat een unieke code voor elke klant, zodat deze weet waar de cartgegevens in de database voor elke klant te vinden zijn en verloopt na 2 dagen. 

YouTube. De cookie GPS registreert een uniek ID op mobiele apparaten om tracking mogelijk te maken op basis van geografische GPS-locatie. Deze cookie is een sessie cookie. De cookie YSC registreert een unieke ID om statistieken bij te houden m.b.t. de video's van YouTube die de gebruiker heeft gezien en is een sessie cookie. De cookie VISITOR_INFO1_LIVE probeert de bandbreedte van gebruikers te schatten op pagina's met geïntegreerde YouTube-video's en verloopt na 179 dagen. De cookie PREF registreert een unieke ID die door Google wordt gebruikt om statistieken bij te houden over hoe de bezoeker YouTube-video's op verschillende websites gebruikt en verloopt na 2 jaar. De cookies yt-remote-cast-installed, yt-remote-connected-devices, yt-remote-device-id, yt-remote-fast-check-period, yt-remote-session-app en yt-remote-session-name bewaren de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker met embedded YouTube video’s. Sommige cookies zijn sessie cookies, andere persistent. 

Analytische cookies.

Google Analytics. Door gebruik te maken van deze service kunnen wij het verkeer op onze website volgen. Google Analytics verzamelt first-party cookies, gegevens over het apparaat/browser, IP-adres en on-site/app-activiteiten voor het meten en rapporteren van statistieken over gebruikersinteracties op de websites en/of apps die Google Analytics gebruiken. Deze cookies zijn _ga, _gat, _gid en worden maximaal twee jaar bewaard. De pixel collect wordt gebruikt om gegevens naar Google Analytics te verzenden over het apparaat en het gedrag van de bezoeker. Traceert de bezoeker op verschillende apparaten en marketingkanalen (sessie). Als je hier meer over wilt weten, kan je de privacyverklaring van Google Analytics lezen.

Pinterest. De cookie _pinterest_cm wordt door Pinterest gebruikt om het gebruik van de dienst te volgen. Deze cookie verloopt na 1 jaar. 

Vimeo. De cookie vuid verzamelt gegevens over het bezoek van de gebruiker van de website, zoals welke pagina's zijn gelezen. Verloopt na 2 jaar. 

De cookie tk_ai slaat een willekeurig gegenereerde, anonieme ID op. Deze wordt alleen gebruikt in het beheerdersgebied en wordt gebruikt voor het bijhouden van algemene analyses (sessie). 

Advertentie cookies

Wij maken gebruik van (tracking) cookies die wij inzetten voor advertentiedoeleinden. Zo kunnen wij aan jou relevante advertenties tonen en het resultaat daarvan vervolgens meten en gebruiken (“retargeting”). Je kan altijd bezwaar maken tegen deze vorm van profilering. 

Google. De cookie NID registreert een unieke ID die terugkerende devices van gebruikers identificeert. Deze ID wordt gebruikt om advertenties op maat aan te bieden. Verloopt na 6 maanden. De cookie IDE (.doubleclick.net) wordt gebruikt door Google DoubleClick om de acties van de website gebruiker te registreren en te rapporteren na het bekijken of klikken op een van de advertenties van de adverteerder met het doel de effectiviteit van een advertentie te meten en om gerichte advertenties aan de gebruiker te presenteren, en verloopt na een jaar. De cookie test_cookie wordt gebruikt om te controleren of de browser van de gebruiker cookies ondersteunt. Verloopt na 1 dag. De pixel r/collect wordt gebruikt om gegevens over het apparaat en het gedrag van de gebruiker naar Google Analytics te zenden. De pixel volgt de gebruiker op verschillende apparaten en marketingkanalen (sessie). 

ActiveCampagin - Mailblue. Met jouw toestemming maken wij gebruik van “sitetracking”. Doordat wij kunnen zien welke webpagina’s jij bezoekt, kunnen wij jou gepersonaliseerde nieuwsbrieven en e-mails toesturen. 

9. Cookies verwijderen

De meeste browsers ondersteunen cookies, maar je kan jouw browser instellen om cookies te weigeren en je kan daarnaast cookies verwijderen wanneer jij maar wilt. Meestal kan dit worden gedaan via de  'voorkeuren' van jouw browser. De 'help'-sectie van een browser kan je naar de juiste plek leiden waar je de cookies kunt uitschakelen. Wanneer jij cookies wilt beperken, weigeren of verwijderen, kan je mogelijk niet alle functies van deze website gebruiken en jouw gebruikservaring kan beperkt zijn.

Meer informatie over het gebruik van cookies kun je vinden op de website van de Consumentenbond. Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben over het gebruik van cookies, neem dan contact op via info[at]devideomakers[punt]nl

10. Jouw rechten

Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming heb je een aantal belangrijke rechten die je kunt uitoefenen. Indien je gebruik wenst te maken van jouw rechten, kun je een e-mail sturen naar info@devideomakers.nl of telefonisch of schriftelijk contact opnemen. 

Dit zijn jouw rechten:

  • Het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit recht geeft je meer controle over jouw eigen persoonsgegevens. Je hebt namelijk het recht jouw persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare én machineleesbare vorm van ons te verkrijgen. 
  • Het recht op inzage van jouw persoonsgegevens. Hiermee kun je een kopie van de persoonsgegevens die wij van jou verwerken, opvragen.
  • Het recht op rectificatie en wissing van jouw persoonsgegevens. Je kan ons verzoeken om jouw (onjuiste) persoonsgegevens te rectificeren of te laten verwijderen. Bovendien kan jij zelf in jouw online account jouw gegevens bewerken. 
  • Recht op beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens. In sommige gevallen heb je het recht om de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken.
  • Recht van bezwaar tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Je kan ons verzoeken jouw persoonsgegevens niet meer te gebruiken, omdat jij hiertegen bezwaar hebt. Indien je bezwaar hebt tegen het gebruik van jouw persoonsgegevens voor commerciële doeleinden, zullen wij jouw verzoek tot stopzetting van dit gebruik altijd honoreren.
  • Het recht jouw toestemming in te trekken. Je hebt het recht jouw gegeven toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens te allen tijde in te trekken. Het intrekken van de toestemming laat de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan, onverlet.

Hier vind je meer informatie over jouw rechten. 

11. Klacht indienen

Natuurlijk helpen we je graag verder indien jij vragen of klachten hebt over de verwerking van jouw gegevens. Je kan daarnaast bij de Autoriteit Persoonsgegevens desgewenst een klacht indienen tegen ons met betrekking tot de verwerking van jouw persoonsgegevens. Klik hier om een klacht in te dienen. We zouden het uiteraard fijn vinden als je eerst naar ons toekomt met een klacht. 

12. Wijziging privacy- en cookieverklaring

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst gewijzigd op 12 mei, 2020. Wij kunnen de privacy- en cookieverklaring op elk moment wijzigen. Wij zullen altijd de laatste versie op onze website plaatsen. 


Image