Affiliate link verklaring


Op onze website maken wij gebruik van affiliate links en soms werken we samen met bedrijven. Wat doen we precies, hoe werkt dat, en waarom doen we dit?! Antwoorden op dat soort vragen vind je op deze pagina.

Affiliate links

Op onze website bespreken we veel producten. Camera’s, lampen, microfoons, noem het maar op. Meestal zetten we er een linkje bij, naar een externe (web)shop waar je het product kan kopen. Soms is dit een affiliate link.

Met een affiliate link kunnen wij een klein bedrag verdienen, zonder dat jij als lezer / consument meer betaalt voor het product.

Hoe werkt dat?

Stel je leest ons artikel over camera’s en je bent benieuwd naar de Sony A7R II - dus je klikt op de link. Je komt dan - bijvoorbeeld - bij CameraNU, waar je meer specificaties over de camera kan zien en hem kan kopen, mocht je dat willen.

In die link van onze website naar CameraNU, zit een stukje code. Deze code verwijst naar onze website. CameraNU weet door dit stukje code dat jij via onze website in hun webshop terecht bent gekomen. 

Koop je niks? Dan gebeurt er ook niks.

Koop je iets? Dan weet CameraNU dat je na het lezen van ons blog iets bij hen gekocht hebt. Daar zijn ze natuurlijk blij mee. Als tegenprestatie krijgen wij een percentage van het bedrag dat je uitgeeft.

Betaal je dan meer?

Nee.
Of je nu direct zelf in een webshop terecht komt, of via een affiliate link: jij betaalt hetzelfde bedrag. Alleen achter de schermen gebeurt er iets anders. Het geld dat je betaalt, wordt anders verdeeld. Een deel van het bedrag gaat nu ook naar degene via wiens link je in de webshop te komen bent.

Je kan zo de blogger die gratis artikelen aan jou geeft, toch wat geld geven, zonder dat je er zelf meer voor betaalt.

Is zo’n affiliate link ook altijd de goedkoopste optie?

Dat is een goede vraag! Dat zouden wij graag willen, maar dat kunnen we niet garanderen. Affiliate links staan lang op websites en blogs, en worden zelden of nooit aangepast. Het kan dus dat een concurrerende webshop opeens met een aanbieding komt, waar naar in de affiliate link niet verwezen wordt.

Je kan dus altijd zelf nog even kijken of het artikel elders goedkoper te vinden is. Of bijvoorbeeld sneller geleverd kan worden.

Hoe zit het met producten die jullie aanraden?

Wij raden altijd alleen maar producten en services aan waar wij blij van worden. Meestal zijn dat producten waar we zelf mee werken. Zo zal je bijvoorbeeld onze camera's (de Sony FS7, de Sony A7R2 en de Panasonic GH7 bijvoorbeeld) vaak voorbij zien komen. 
Deze producten hebben wij zelf gekocht en uitgekozen omdat we het op dat moment het beste product vonden. 

Raden jullie nooit gesponsorde producten aan?

Het gebeurt af en toe dat een merk of bedrijf ons benadert. Dan vragen ze ons bijvoorbeeld of we een product willen hebben of testen, of we er een review over willen maken of het product willen promoten. In principe doen we dat alleen als we een product echt tof vinden en we het jullie met vertrouwen kunnen aanraden. Hoe we met deze aanvragen omgaan lees je in onze sponsor verklaring

Tenslotte

We hopen dat we je hiermee een duidelijk beeld hebben gegeven van onze gedachten over affiliates & promotie. Heb je er toch nog vragen over, stel ze gerust onder de video of het artikel waarbij je het wil weten.