Slow Motion video

Leuk hè, slow motion video? Dat vinden wij in ieder geval wel. Maar wat is dat nu eigenlijk? In de filmwereld bedoelen ze met 'slow motion' dat je de videobeelden een aantal keer langzamer afspeelt dan ze in werkelijkheid zijn opgenomen. Op die manier kan je bijvoorbeeld snelle actiebewegingen (vallende objecten of een woeste achtervolging), duidelijk laten zien.

Om die beelden in slow motion te veranderen in je montageprogramma, is het belangrijk dat je tijdens het filmen met de juiste frames per seconde (fps) opneemt. De standaard voor gewone video (dus niet slow motion) in Europa is 25 frames per seconde. Als je slow motion wilt maken, moet je zorgen dat de camera meer frames (beelden) per seconde maakt dan die 25. En daarom heeft een camera de optie om te filmen in 50, 100, 150 of zelf nog veel meer frames per seconde, afhankelijk van de type camera.

In onderstaande video vertelt Riske meer over Slow Motion video en ze laat aan de hand van een voorbeeld zien wat de verschillen zijn bij slow motion filmen met 25 en 50 frames.Image

Wil jij beter filmen en fotograferen?

In onze basiscursus fotografie en video leren we je alles over het de sensor, over ISO, diafragma en sluitertijd, maar ook over framerates en slow motion! Met deze cursus leer je hoe je je camera handmatig bedient, waardoor niet de camera, maar jij bepaalt hoe je plaatje eruit ziet!

Ja, ik wil mijn camera beter begrijpen! 😀


Dit artikel is onderdeel van onze videopedia, onze kennisbank waarin we begrippen rondom video uitleggen. We hopen dat het je weer een stapje verder heeft geholpen! Als je vragen hebt, kan je die altijd hieronder achterlaten. Mis je een artikel in onze kennisbank? Laat ook je suggesties achter onder dit artikel.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties