Anderen over ons


Wij worden zelf erg enthousiast van wat we doen. Maar uiteindelijk bereiken we ons doel pas als anderen net zo enthousiast zijn! Een aantal mooie berichten van deelnemers aan onze cursussen en opdrachtgevers hebben we hier voor je verzameld.


Films in opdracht


"In een complexe sector als de visserij is het vinden van de juiste toon een grote uitdaging. De Videomakers voelen dit feilloos aan en weten dit te vertalen naar informatieve en vermakelijke video’s voor ‘Vist ik het maar’.

Regelmatig krijgen wij van vissers de vraag: ‘’Zijn dit echte vissers?’’. Een groter compliment kun je niet krijgen."

Thomas & Tim, ProSea

"Hele goede en professionele samenwerking met de Videomakers. Zowel voor de totstandkoming van het script tot het filmen en interviewen van de mensen die in de film aan het woord komen.

Hun advies om een mini-documentaire te maken over onze nachtzorg was heel waardevol, met een goed resultaat."

Eva, ASVZ

"Niet de makkelijkste opdracht: de verhalen van 5 Beninese changemakers en van 2 Nederlandse investeerders in beeld brengen. En dan ook nog eens met deze 7 losse videoportretten het overkoepelende verhaal vertellen van een dorp dat op eigen kracht (en met support van Nederlandse ondernemers) een einde maakt aan honger.

En toch is dat Grietje en Riske enorm goed gelukt. Met een gedegen voorbereiding, door kritisch mee te denken en door te vragen op wát we nou precies aan wie wilden vertellen, en door in Benin keihard te werken hebben ze een prachtige videoreeks opgeleverd.

De energie spat ervan af, de verhalen hebben diepte en gaan over ambitie, durf, empowerment en kijken naar wat er wél kan. De toon en stijl klopt helemaal bij wie wij zijn.

Dus mocht u ook iets in beeld willen brengen waar u trots op bent: neem dan vooral contact op met Grietje en Riske."

Mirjam, The Hunger Project

Cursussen


"Al een lange tijd kijk ik naar de leuke en informatieve video’s van de Videomakers. Toen ik een korte introductie-video wilde maken voor mijn stichting, moest ik ook meteen aan ze denken. Ik zat nog met een stel vragen en nam contact op met de Videomakers. Riske wees me op hun “video coach”, na het mailen van een stel vragen over mijn script, de setting en mijn eerste probeersel-video kreeg ik via een Skype-gesprek hele bruikbare feedback.

Na de tips die ik kreeg in dit gesprek heb ik mijn video enorm kunnen verbeteren. In een tweede “video coach”-afspraak zijn mijn laatste vragen over de video beantwoord en heb ik goede tips gehad over mijn YouTube-kanaal en toekomstige video’s.

Ik heb super veel geleerd van deze sessies en ik weet zeker dat deze kennis me ook gaat helpen bij het maken van toekomstige video’s."

Bram, MS in beeld

Een poosje geleden stuitte ik via Youtube toevallig op het kanaal van De Videomakers. Het duo Riske de Vries en Grietje Evenwel bieden naast het maken van professionele filmreportages ook een cursus aan. En laat ik nou net een pitchfilmpje nodig hebben voor een crowdfundactie!

De cursus wordt aangeboden via overzichtelijke modules die naast tekstuele uitleg worden ondersteund met… natuurlijk, filmpjes. Met de nodige humor laat het tweetal zien wat werkt, maar ook, wat nìet werkt. En dat maakt filmen een stuk inzichtelijker vind ik. Als je een les hebt gedaan, kun je deze markeren met afgerond. Zo kun je je voortgang goed in de gaten houden.

Ook zitten er twee Skype-sessies bij de cursus. Daarbij kun je iets overleggen of krijg je feedback van Riske of Grietje op bijvoorbeeld je eerste resultaat. Je krijgt altijd op opbouwende wijze verbeterpunten.

Al met al vond ik dit een superhandige cursus waar ik een hoop van heb opgestoken. En het resultaat mag er best zijn. Ik zeg, ga doen die cursus!

Bas, Kinderfeestjes met een Verhaal

"De Youtube SEO gids is een heldere, prettige online cursus met veel nuttige informatie die stap voor stap aan je wordt uitgelegd. Je kunt handig bijhouden welke stap je al hebt gevolgd en ook makkelijk terug als je iets even kwijt bent.

De cursus neemt je aan hand op een informatieve en tegelijk vriendelijke manier. Er worden voorbeelden gegeven en er wordt doorverwezen naar handige tools en trucjes die je op je eigen Youtube kanaal kunt toepassen.

Zeker een aanrader voor beginners."

Noa, Wackers Academie

"Duidelijke tekst en veel nuttige info op film gebied."

Geert, Cursist

"PowerVrouwen! Geweldige YouTube kanaal! Op mijn pagina in 1 ochtend een filmpje gemaakt met mijn clone. Dankzij de hele duidelijke uitleg van deze dames!"

Mirjam, Mirjam volgt wel

""Kwaliteit is geen toeval" de slogan die past bij de gedrevenheid en enthousiasme van Grietje en Riske,  als je hun digitaal ontmoet bij de Videomakers. Hun vermogen om aansprekende video’s te maken en de toelichting op de vele items die daarvoor nodig  zijn, is heel goed en professioneel.

Tijdens de contacten is het alsof ze pal naast je staan met hun advies, maar ook met helder verwoord de raad en daad. Dat blijkt zeer stimulerend.

Ik heb dat in de afgelopen maanden mogen ervaren in zowel op het reguliere digitale kanaal van hun op YouTube, maar ook zeker in de persoonlijke digitale kennisoverdracht.

Vakvrouwen met power die de vaardigheid van ‘warme’ digitale kennisoverdracht beheersen. Chapeau!"

Hans, actiefmetbeeld.nl