Wat is een video thumbnail?

De vertaling van 'thumbnail' is duimnagel. Maar dat bedoelen we niet als we over een thumbnail hebben.

Eigenlijk verwijs je met de 'kleine' thumbnail naar iets groters. Met video is dat een plaatje / foto die iets zegt over jouw video. In Youtube worden deze thumbnails gebruikt om video's weer te geven.

Je kan deze door Youtube laten generen of een still uit een video 'pakken', maar wij doen dit liever niet. Wij vinden het fijn om ze zelf te maken. Dan kun je een beter plaatje maken, en er ook bijvoorbeeld een tekst in zetten. Je maakt het hierdoor makkelijker om te communiceren met de kijker waar jouw video over gaat.

In onderstaande video legt Riske het kort uit.Image

Wil jij betere thumbnails maken?

De thumbnail is dé reden dat iemand op Youtube op jouwe video klikt, of er voorbij scrollt! Maar ook als je je niet op Youtube richt, is het goed om een duidelijke thumbnail te maken. In deze cursus nemen we je mee door het proces.

Ja, ik mooiere thumbnails maken! 😀


Dit artikel is onderdeel van onze videopedia, onze kennisbank waarin we begrippen rondom video uitleggen. We hopen dat het je weer een stapje verder heeft geholpen! Als je vragen hebt, kan je die altijd hieronder achterlaten. Mis je een artikel in onze kennisbank? Laat ook je suggesties achter onder dit artikel.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties