de Videomakers winnen de Henny Hogenbijl filmprijs 2021

7 mei 2021 | Wow, we zijn hier nog steeds een beetje ondersteboven van! We hebben dit jaar de Henny Hogenbijl filmprijs gewonnen! Deze geldprijs ter waarde van € 15.000,- wordt uitgereikt aan personen of instanties die zich verdienstelijk maken op het gebied van (amateur)film, en de jury heeft bepaald dat wij die dit jaar verdienen. 

Wauw, wat een eer! We zetten ons al een tijdje in voor de (amateur)film en vinden het geweldig leuk om mensen te helpen om betere video's te maken, zoals we altijd op ons Youtube kanaal zeggen 😊. Maar dit hadden we echt totaal niet verwacht!

De uitreiking vond plaats op 23 april, in het Beeld en Geluid gebouw op het mediapark in Hilversum. Op 7 mei ging de video, die we maakten van de uitreiking, in première op ons Youtube kanaal. Je ziet hem hieronder! Dank jullie wel! 🤩

Bij deze nemen we nog even de kans om onze dank uit te spreken. Hogenbijl Fonds: bedankt! We zijn enorm vereerd dat jullie ons deze prijs hebben willen geven. Maar natuurlijk ook jij, onze kijker (of lezer): bedankt dat je er bent! Zonder al onze trouwe fans op Youtube en hier op onze site, zouden we echt niet kunnen maken wat we maken. Dankjulliewel!


Image

Wat we ermee gaan doen

We willen graag de geldprijs inzetten voor iets wat wij (en ook onze kijkers) al heel lang willen: niet 1, maar 2 keer per week een nieuwe video op ons Youtube kanaal! Het maken van originele content voor ons kanaal, op Youtube én op onze website, kost erg veel tijd, tijd die we met veel liefde investeren in dit platform, omdat we het zo leuk vinden om te doen, omdat we echt blij worden van iedereen die reageert op onze video's en artikelen en aangeeft ermee geholpen te zijn. Toch zit er logischerwijs een grens aan de tijd die we erin kunnen steken, omdat we ook onze huur ergens van moeten betalen. 

Deze prijs geeft ons dus de financiële ruimte om nog meer tijd in ons platform te kunnen steken, waar wij natuurlijk ontzettend blij van worden, en we hopen onze volgers ook! 


Image

Woorden van de Jury

Hierbij laten we ook graag even de jury en het bestuur van het Hogenbijl Fonds aan het woord. Dit is wat zij zeggen over waarom wij de prijs ontvangen dit jaar: 

"De Videomakers hebben de prijs gewonnen vanwege hun grote inzet om amateurfilmers verder te helpen. Ze werken onvermoeibaar en met passie aan het delen van hun professionele filmkennis via hun website en YouTube-kanaal. Ze bereiken veel mensen en onderhouden de contacten met hun community interactief. Door nog vaker video's te plaatsen willen ze ook nieuwe onderwerpen aan bod laten komen."


Image

Nog meer winnaars

Naast onze prijs deelde het Hogenbijl fonds dit jaar ook nog stimuleringsprijzen uit. Dat doen ze niet elk jaar, maar omdat het afgelopen jaar zo uitzonderlijk was, wilden ze de videoclubs die ondanks de beperkingen van 2020 toch door zijn gegaan, belonen voor hun inzet. Dat waren De Haagse Amateurfilmclub, Videoclub Borne en de Leidse Video en Smalfilm Liga. De jury aan het woord:

"De drie prijswinnende videoclubs hebben gemeen dat ze niet zijn gestopt met hun activiteiten. Cursussen, wedstrijden, besprekingen van eigen werk: het kon allemaal niet met fysieke aanwezigheid van de leden. Daarom zijn er avonden via livestream georganiseerd, online cursussen gegeven en per video call gesprekken gevoerd over het werk van de leden. Nieuwsbrieven hielden de leden bij de les waardoor een grote meerderheid bij de club betrokken bleef."

Namens ons ook: gefeliciteerd!! 🤩 🥳


Image

In de media

Rondom het uitreiken van de Hogenbijlprijs voor video 2021, en de stimuleringsprijzen, verschenen er ook diverse berichten in de media:Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties