Hoe werk je met DaVinci Resolve? Gratis video monteren op Windows

Als mensen ons vragen welk (gratis) edit programma ze het beste kunnen gebruiken op Windows, raden wij altijd DaVinci Resolve aan.

Helaas kan je iMovie, het gratis edit programma van Apple, niet gebruiken op je Windows computer.
Windows Movie Maker was de tegenhanger, maar eerlijk gezegd missen wij veel opties in dit programma! Je lijkt er soms meer niet dan wel mee te kunnen 😉

DaVinci is voor Windows een prima edit programma. En ook nog eens gratis dus!

Je kan het programma hier downloaden. En kijk daarna rustig onze beginners tutorial hier beneden eens door! Mocht je meer willen leren over het nieuwe Cut scherm (aanwezig sinds DaVinci Resolve 17) bekijk dan ook deze tutorial!


Tijdcodes

Meer leren over monteren?

Monteren kun je leren

De basis van een montage programma onder de knie krijgen, is een goede eerste stap naar een succesvolle montage. Maar alleen daarmee ben je er nog niet....

In onze cursus 'Monteren voor Beginners' delen wij 2 methodes met je die jij kunt gebruiken om je montage makkelijker te maken. We laten je precies zien hoe wij het monteren van een video gestructureerd aanpakken. Zodat jij straks ook beter, en sneller kan monteren.

Wil je meer weten?
Bekijk de cursus die wij aanbieden hier beneden.

Ja, ik wil beter leren monteren!

About the Author

Grietje Evenwel

Presenteert, interviewt, regisseert en is te horen als voice-over. Stelt mensen op het gemak voor de camera. Een scherpe luisteraar met veel aandacht voor de inhoudelijke lijn.

Verder Lezen

Abonneer
Laat het weten als er
guest

32 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hanne

Ik zou hetgeen ik ge-edit heb, willen afspelen. Zodat ik kan zien hoe alles samenkomt. Toch slaag ik er niet in om af te spelen wat al klaar is. Hoe moet ik afspelen wat ik al heb?

Riske de Vries

Zorg dat je je tijdlijn hebt geselecteerd en zet je cursor aan het begin van de tijdlijn. Dan druk je op de spatiebalk of op het ‘play’ knopje in je videoscherm rechtsboven.

Erik

Hoi, ik heb een probleem met de Template Colored Border. Ik krijg deze border niet sluitend op mijn foto of video, maar alleen maar een volledig kader om mijn hele beeld. Heeft dit met een instelling te maken? Kan iemand mij hierin adviseren?

Ingrid

Hallo, Ik ben benieuwd of iemand mij kan helpen. Voorheen bewerkte ik mijn video’s met Pinnacle. Sinds een paar jaar werk ik met Davinci Resolve. Ik ben hier heel blij mee, maar ik kan niet terug vinden of het net als in Pinnacle mogelijk is met menuknoppen te werken. Aan het begin van de video maakte je dan een keuzemenu en kon je klikken op het onderdeel dat je graag wilt zien zodat je niet de hele video door hoeft te spoelen. Is dat ook mogelijk in Davinci Resolve? Ik heb al gezocht op internet, maar kom nauwelijks uitleg in… Lees verder »

Willem

Goedemorgen, hoe kan ik davinci (noem het maar even) een markeerpunt maken. Ik wil bij het afspelen van een gemonteerde video door verschillende scenes kunnen springen. Zodat ik bij het afkijken op een TV d.m.v. de toetsen VOORUIT SPOELEN of VOLGENDE naar een andere/volgende scene kan.

guy

beste aalsik mijn DaVinci opstart verschijnt alles behalve de onderste rijn waarop je edit-mode moet activeren .
Wat nu ??

Guy Helsen

dank u Grietje, ik heb al alles geprobeerd maar het lukt voorlopig nog niet, zal het nog eens proberen, hou je op de hoogte

Guy Helsen

Beste Grietje,
ik heb het programma volledig verwijderd van mijn laptop , en opnieuw gedownload,
maar ik heb nog steeds geen knoppenbalk onderaan,
bizar toch niet ?

Dick

Onlangs DaVinci geïnstalleerd op m’n nieuwe iMac (na Windows)(valt ook niet mee) en sleep mijn videofragment naar de tijdslijn. Bij jullie instructie video gaat alles gesmeerd en wordt weergegeven in een videolijn en een audiolijn met daarin de geluidsgolven.
Bij mij verschijnt er een videolijn met daaronder 6 audiolijnen (kanalen) allemaal iets vertillend en egaal groen, zonder zichtbare geluidsgolven. Wat ik ook doe, ik kom niet verder.
Ook het importeren gaat moeilijk.
Help. groet, dick

hanna

Ik heb een probleem met het importeren van video’s, geen van de manieren om te importeren werkt en daardoor kan ik maar niet beginnen. Iemand een oplossing?

Kaka

Ik heb ook problemen met importeren. Ik ben er achter dat mijn Imac een update heeft gemaakt en daardoor is er een probleem. Apple dacht dat het met het beeldformaat te maken had. Na meer dan 2 uur bellen en proberen was dat volgens hen de enige optie. Ik ben zelf verder gaan zoeken en tot mijn verbazing vond ik bij de informatie van Apple dat mijn camera niet meer ondersteund werd. En nu dan ?… Ik heb nog vele Hi8 bandjes liggen en ik kan ze niet meer op mijn computer inladen om te monteren. Weet iemand hoe ik… Lees verder »

Henk

Weten jullie of je kunt samenwerken aan een filmproject in DaVinci Resolve 16 in de gratis versie?

Nathalie

Is het mogelijk om (op afstand) samen te werken aan dezelfde video in davinci resolve?

Talitha

ik wil dus steeds bestanden in davinci zetten alleen als het filmpje langer dan 2 minuten duurt zet hij het niet in de media poul hoort dat zo?

Amber

Op welke site kan ik dit programma het best en veiligst downloaden?

Jorien van Beest

Waarom lukt het niet om Davincie Resolve 16 te installeren op een windows 10 laptop? Dan is het iets met een postql (en nog iets) dan is het iets met een .dll bestand..ik zou het gewoon graag een keer uit willen proberen.

belinda

Hierboven staat in de tekst: ‘Je kan het programma hier downloaden’ waarna ik hem nergens kan downloaden. Waar kan ik hem nou downloaden? Er staat hier maar waar is hier??

Anne

die captcha op jullie pagina werkt niet. Invoer is fout en na opnieuw proberen meldt ie dat ik de comment tekst al heb ingevoerd

Riske de Vries

Nou, zo te zien is je comment ook wel aangekomen. Of had je nog iets anders geschreven?

Anne

Hoi, ik heb het filmpje over davinci bekeken en ben zeer enthousiast geworden. Het werkt fantastisch en bedankt voor de uitleg.wel een probleem is het downloaden van de gratis versie. De website werkt niet, je kunt niet downloaden op een windows 10 pc. Meerdere browsers geprobeert maar geen succes. Wel kon ik downloaden via mijn android mobiel. Ik denk dat ze hun webpagina niet up to date hebben gemaakt.in ieder geval erg bedankt voor de uitleg.

Riske de Vries

Oh, wat jammer! Ik zou toch verwachten dat dat gewoon moet werken. Heb je hen ook al een email gestuurd? Wellicht kunnen zij je beter helpen dan wij!