Gratis Muziek voor Video’s: mijn favoriete Youtube kanalen met rechtenvrije muziek

Eerder schreef ik al een blog met mijn favoriete websites voor Creative Commons muziek. En omdat je als filmmaker nooit genoeg muziek kan hebben, hierbij dan ook mijn favoriete Youtube kanalen met gratis muziek. Muziek die je dus kan gebruiken voor je film- of videoproject!

Let wel altijd goed op als je Creative Commons muziek gebruikt! Helemaal rechtenvrij is deze muziek namelijk niet. Check goed wat je wel en niet met de nummers mag doen. Dan voorkom je dat je later in de problemen komt. Lees ook zeker ons blog over Creative Commons Muziek, waarin ik precies uitleg waar je rekening mee moet houden als je deze muziek gebruikt.

Wil je de muziek van deze Youtube video's downloaden? Kijk onder de video hoe je dat doet! Meestal kan je de artiest wiens muziek je wilt gebruiken ook vinden op SoundCloud.

Maar, without further ado, hier de beloofde Youtube kanalen! Klik op de titels om bij de kanalen te komen.

Audio Library - Free Music

Upload met enige regelmaat nieuwe nummers. Zoals de meeste Youtube kanalen waar je rechtenvrije muziek kan halen, is ook deze een verzamelbak met verschillende artiesten. Kijk dus altijd goed in de omschrijving hoe je credits moet geven.

Audio Library - No Copyright Music

Nee, niet de gewone audio library van Youtube 😉 Ook dit kanaal is een verzamelbak aan leuke nummers. Meer dan 1.000 inmiddels! Als daar niks tussen zit voor je video...

NoCopyrightSounds (NCS)

Een zeer uitgebreide selectie aan nummers! Wat handig is is dat NCS ook een verzameling op SoundCloud heeft, waardoor je nog sneller en makkelijker door de nummers kan scrollen. Ook maken ze hier verzamelingen met bijvoorbeeld de beste nummers van 2017. Je hebt dan meteen een paar pareltjes te pakken!

Je vind hier vooral veel electronische muziek, al dan niet met zang. Iets met bijvoorbeeld een gitaar of een piano vind je hier weinig.

Vlog No Copyright Music

Het doel van dit kanaal is om Vloggers en Twitchers van muziek te voorzien, maar natuurlijk kan je deze nummers voor vanalles gebruiken!

Bass Rebels

Een kanaal waarvan ik zelf de muziek nog niet eerder heb gebruikt. Maar de nummers klinken goed! Vooral electronisch, dubstep en house.

Ze hebben ook een website en soundcloud pagina. Op de website kan je zoeken op muziekgenre. Handig.

Heel veel succes!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Walter van Hartingsveld

Wat misschien ook wel handig is om te weten is dat er ook veel gratis mogelijk is in de vorm van loops en effecten in programma’s als Garageband (van Apple) en Bandlab (via internet op diverse platforms). Ik vindt het zelf erg leuk om in Garageband daarmee “spelen”. Het is een soort muzikale Lego. De standaard loops en effecten zijn royalty free.
Af en toe zet ik wat eigen knutselwerk op Soundcloud:
https://soundcloud.com/walter-van-hartingsveld

henriette

Super handig, thx!