Hoe wij 25.000 abonnees op Youtube bereikten

Groeien op YouTube en meer abonnees krijgen op je kanaal is iets wat we zien dat veel mensen willen. Wij zelf ook! We vonden het super leuk om met de Videomakers de 25.000 abonnees te bereiken. Maar, als je dit artikel leest, ben je vast benieuwd hoe je daar komt. In dit artikel zal ik proberen om je inzicht te geven in hoe wij dat hebben gedaan en hoe Grietje en ik onze andere YouTube kanalen hebben opgebouwd. We beginnen daarom bij het begin: hoe je 100 abonnees haalt, en daarna 1.000 abonnees.

TravelGretl & Robin Rozendal

Naast ons Youtube-kanaal van de Videomakers, hebben Grietje en ik  allebei nog een YouTube kanaal. Grietje heeft haar kanaal Travelgretl waarop ze reisvideo's plaatst. En ik (Riske) heb sinds begin 2019 het kanaal Robin Rozendal waar ik video’s deel over tekenen, schilderen, schrijven en fantasy (ja, ik heb veel hobby’s😄).

Grietje begon met haar Travelgretl al een tijdje voordat we begonnen met de Videomakers. Maar toen ik Robin Rozendal begon waren we met de Videomakers al een tijdje onderweg. Daarom vonden we het allebei heel interessant om opnieuw te zien hoe het is om een Youtube-kanaal te beginnen vanaf 0 abonnees. En omdat we dat proces zo interessant vonden hebben we daar een korte serie video's over gemaakt, waarin we laten zien wat mijn proces was om de eerste 100 abonnees* te bereiken. Welke stappen ik nam, welke fouten ik maakte, hoe lang het duurde om die 100 te bereiken, en onze overwegingen daarbij.


Tijdens de weg naar de eerste 100 heb ik niks over het nieuwe kanaal gedeeld bij de Videomakers. Omdat ik niet wilde dat er kijkers van de Videomakers naar mijn nieuwe kanaal zouden komen, waardoor de groei sneller zou gaan dan normaal als je bij nul begint. Bij de eerste 100 abonnees ben ik dus niet geholpen door de status van het Youtube kanaal van de Videomakers.

Die serie kan je hier zien: 1000 abonnees

De laatste video in die serie is de video waarin ik vertel over het bereiken van 1000 abonnees. Hieronder zie je hem nog eens, voor als je alleen die wil bekijken. Het kostte mij 1 jaar en 9 maanden om die 1000 te halen, waarbij ik natuurlijk wel voordeel heb van het feit dat we hier bij de Videomakers af en toe ook mijn kanaal noemen, waardoor het soms een extra boost krijgt. 

Ik vond het zelf erg leuk om te zien dat de methode, zoals we die vertellen op ons YouTube kanaal, dat die ook echt werkt. 

Ik heb eigenlijk alle tips gevolgd die we zelf geven op ons Youtube kanaal. En met al die tips is het me gelukt om de 1000 abonnees te bereiken. Nu ik dit schrijf ben ik onderweg naar de 1300 abonnees. In onderstaande video vertel ik je over het proces van de 100 naar de 1000 abonnees, welke fouten ik daarbij maakte en wat ik geleerd heb onderweg.De wetten van Youtube

Wat we ook interessant vonden om te merken is dat Youtube veel is veranderd sinds wij begonnen met ons Youtube kanaal de Videomakers. En Youtube blijft constant veranderen, dus dingen die wij nu over Youtube leren zijn soms een paar maanden later alweer verouderd. Dat maakt het altijd lastig om goed advies te geven aan mensen die ons vragen hoe ze hun Youtube kanaal moeten laten groeien. 

Toch hebben we er in de loop van de tijd natuurlijk wel dingen over geleerd, die niet veranderen. 

En ik denk dat we daarbij een paar basistips kunnen geven. Namelijk:


  • Goede video's

    Maak inhoudelijk goede en interessante video’s, die mensen willen zien

  • Kwaliteit

    Zorg dat je video’s en je kanaal er professioneel uitzien

  • Youtube Marketing

    Werk voortdurend aan de vindbaarheid van je kanaal


Dat lijken misschien drie kleine dingetjes, maar in de praktijk zijn alle drie die onderwerpen een studie op zich waard. Daarom wil ik er nog wel even iets dieper op ingaan.


Image

Focuspunt 1: goede video’s

Het belangrijkste is echt om goede video's te maken, video's die mensen graag willen zien omdat ze entertaining zijn of omdat ze er iets van kunnen leren. Dus meer leren over hoe je goede verhalen vertelt en hoe je de spanning bouwt in een video is heel belangrijk, en dat is iets waar we het graag over hebben op ons youtube-kanaal en onze website. In de Reisvideo cursus gaat Grietje bijvoorbeeld in op hoe zij de video’s voor haar kanaal TravelGretl opbouwt, zodat mensen blijven kijken. 

Kijktips:


Focuspunt 2: kwaliteit

Als je wil groeien op Youtube moet je ook zorgen dat alles wat je maakt er goed uitziet en goed klinkt. Misschien als je net begint, kan het nog wel charmant zijn als alles niet perfect is, en eigenlijk zijn wij sowieso niet degene die zeggen dat je altijd perfect werk moet afleveren. Maar je moet wel een soort basiskwaliteit hebben. Als je kanaal er onverzorgd uitziet, als je geluid onprettig klinkt om naar te luisteren, en de beelden van je video er slordig uitzien, kunnen dat allemaal redenen zijn voor mensen om je video uit te zetten en niet meer terug te komen op je kanaal.

En ook dit is een behoorlijk groot onderwerp. Ik heb het hier dus over cameratechniek, maar ook geluid, en het netjes inrichten van je Youtube kanaal.

Kijktips:
Daarnaast hebben we over cameratechniek natuurlijk ook een hele mooie basiscursus. Ik weet zeker dat de kwaliteit van jouw beelden met deze cursussen prachtig zal worden!

Focuspunt 3: Youtube marketing

Daarnaast is het dus ook echt belangrijk om je youtube-kanaal goed in te richten en de video's die je maakt ook buiten Youtube te promoten. Als je zorgt voor goede thumbnails, titels, beschrijvingen, tags en verwijzingen tussen je verschillende video's, zal je zien dat in de loop van de tijd je video's steeds beter gevonden zullen worden. 


Laat je kanaal groeien

Wil jij met jouw Youtubekanaal ook meer mensen bereiken?

In onze online cursus ‘Beter gevonden worden op Youtube' leren we jou de methode die wij gebruiken om steeds meer mensen te bereiken op Youtube.

Want alleen een mooie video maken is nog maar de helft van het werk...

Ja, ik wil ook beter gevonden worden op Youtube!


Kijktips:Image

Plezier

Uiteindelijk is het opbouwen van een Youtube kanaal gewoon heel veel werk, het vergt aandacht, doorzettingsvermogen en kennis van allerlei verschillende dingen. En ook gewoon een goede dosis geluk! Je kan alles goed doen, en toch nog minder goed scoren dan je eigenlijk had gehoopt...

Je zou kunnen zeggen dat het opbouwen van een succesvol Youtube kanaal eigenlijk het moeilijkste is wat er is in de video wereld, omdat je op heel veel fronten moet zorgen dat je weet wat je aan het doen bent. 

Maar laten we daarnaast niet vergeten dat het opbouwen van een Youtube kanaal en het delen van video's ook gewoon heel erg leuk kan zijn 😃

Met al onze drie Youtube kanalen genieten wij enorm van de reacties van de kijkers en de interactie die we hebben met ons publiek. Ondanks onze twijfels over YouTube, vinden we het ook geweldig hoe zo'n platform iedereen de vrijheid geeft om zelf zijn eigen publiek te bereiken. 

En het klinkt misschien gek om dit te zeggen, terwijl wij drie redelijk succesvolle Youtube kanalen hebben, maar uiteindelijk gaat het niet om het aantal abonnees. Het gaat om de lol die je hebt aan het maken van video's en het bezig zijn met datgene wat je het leukste vindt om te doen. Uiteindelijk denken wij dat dat plezier het geheim is waardoor Youtube kanalen uiteindelijk gaan werken. 

We hopen dat we je hiermee weer een beetje hebben geïnspireerd zodat ook jij op Youtube je weg kan vinden en jouw publiek kan bereiken. Als je nog vragen of aanvullingen hebt op dit artikel, laat je reactie dan vooral achter onderaan deze pagina. 

Veel succes met Youtube, en vooral veel plezier! 


About the Author

Riske de Vries

Ruim 10 jaar ervaring als filmmaker voor sociale, maatschappelijke projecten, met een scherp oog voor detail. Weet als geen ander mensen te laten stralen voor de camera.

Lees ook

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties