Wat is een montageprogramma?

Een montageprogramma is software die helpt met het knippen en plakken van stukjes videobeelden. Die beelden kan je dan achter elkaar in een montage (tijdlijn) zetten.

Daarmee is vaak een video nog niet af, je kan vervolgens ook nog het geluid en de kleuren van de videobeelden aanpassen. Maar ook teksten, titels, en diverse animaties (videoeffecten) toevoegen. Uiteindelijk exporteer je de gemaakte montage naar een videobestand.

Wat je precies kan doen in je montage, hangt af van het programma dat je gebruikt.


Image

Er zijn tegenwoordig heel veel gratis en betaalde montageprogramma's beschikbaar. Welke software voor jou het meest geschikt is? Dat kunnen we niet zeggen. Wat we wel hebben gedaan, een blog geschreven over onze favoriete montageprogramma's.


Image

Wil jij beter monteren?

In onze cursus 'Video Monteren Basis' nemen we je stap voor stap mee door het montage proces! Van de keuze voor een programma, langs inladen, naar de techniek én de theorie van het monteren.

Ja, ik wil goed leren monteren! 😀


Dit artikel is onderdeel van onze videopedia, onze kennisbank waarin we begrippen rondom video uitleggen. We hopen dat het je weer een stapje verder heeft geholpen! Als je vragen hebt, kan je die altijd hieronder achterlaten. Mis je een artikel in onze kennisbank? Laat ook je suggesties achter onder dit artikel.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties