Wat is Full HD?

Full HD gaat over de resolutie, het aantal pixels van videobeelden. Voorheen was Full HD eigenlijk overal de standaard, maar dat is inmiddels ingehaald door 4K. 4K is 4 x groter dan Full HD.

De resolutie van Full HD is 1920 x 1080 pixels
En die van 4K 3840 x 2160 pixels.

In onderstaande video leggen we kort uit wat de verschillen zijn van Full HD en 4K.Full HD is vier keer kleiner dan 4K, dat betekent ook dat de bestandsformaten op jouw computer daardoor 4 keer kleiner zijn. Heb je niet een hele snelle (krachtige) computer of laptop? Dan kan monteren met Full-HD een voordeel zijn.

Ben jij klaar met de montage en wil jij jouw video exporteren? Kun je dat dan het beste doen in Full HD of 4K? Wij uploaden onze video's in Full HD, dat  vinden wij goed genoeg voor YouTube.


Image

Wil jij leren monteren?

In onze basiscursus monteren nemen we je stap voor stap mee in het proces van de videomontage. Denk dan aan de keuze van het montageprogramma, voorbereiding van de montage en twee methoden van monteren zodat je, met of zonder script, kan beginnen met monteren!

Ja, ik wil meer leren over monteren!


Dit artikel is onderdeel van onze videopedia, onze kennisbank waarin we begrippen rondom video uitleggen. We hopen dat het je weer een stapje verder heeft geholpen! Als je vragen hebt, kan je die altijd hieronder achterlaten. Mis je een artikel in onze kennisbank? Laat ook je suggesties achter onder dit artikel.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties