Wat is 4k resolutie?

4K gaat over de resolutie, oftewel het aantal pixels van videobeelden. Voorheen was Full HD de standaard maar dat is inmiddels ingehaald door 4K. Full HD beeld past 4 keer in het formaat van 4K. Dus wel vier keer zo groot.

Full HD heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels
4K heeft een resolutie van 3840 x 2160 pixel.

In onderstaande video leggen we het nog eens kort uit wat de voordelen zijn van het filmen in 4K.Het formaat van 4K is dus 4 keer groter dan HD, vergeet niet dat ook de bestandsformaten op jouw computer daardoor 4 keer zo groot zijn. Hou hier rekening mee want niet elke computer kan werken met zulke grote bestanden.

Zijn er dan ook voordelen van het filmen in 4K? Jazeker, die heb je vooral in de montage. Want doordat de beelden veel groter zijn, kan je in de montage digitaal inzoomen zonder dat de beeldkwaliteit minder wordt.

Ben jij klaar met de montage en wil jij jouw video exporteren? Moet dat dan in Full HD of 4K? Wij uploaden onze video's in Full HD, dat  vinden wij goed genoeg voor YouTube.


Image

Wil jij leren monteren?

In onze basiscursus monteren nemen we je stap voor stap mee in het proces van de videomontage. Denk dan aan de keuze van het montageprogramma, voorbereiding van de montage en twee methoden van monteren zodat je, met of zonder script, kan beginnen met monteren!

Ja, ik wil meer leren over monteren!


Dit artikel is onderdeel van onze videopedia, onze kennisbank waarin we begrippen rondom video uitleggen. We hopen dat het je weer een stapje verder heeft geholpen! Als je vragen hebt, kan je die altijd hieronder achterlaten. Mis je een artikel in onze kennisbank? Laat ook je suggesties achter onder dit artikel.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties