Animatie gebruiken in video

Animatie is video die niet gefilmd is, maar op een andere manier de illusie van beweging simuleert. Animaties bestaan uit stilstaande plaatjes (ook wel frames genoemd), die snel achter elkaar worden afgespeeld, waardoor het lijkt te bewegen. Animaties kun je maken met tekeningen (dan krijg je een tekenfilm) maar ook met foto's. Kleianimaties worden bijvoorbeeld gemaakt door foto's te nemen van kleipoppetjes, die voor elke foto een klein stukje worden verplaatst.

Daarnaast kun je ook animatie maken met computerprogramma's, zo maken veel videomakers bijvoorbeeld animaties in Adobe After Effects, of in Apple Motion. Hiermee worden simpele animaties gemaakt voor gebruik in een (gewone) video. Zelf maak ik bijvoorbeeld wel eens animaties voor titels.

In onderstaande video leggen we uit hoe wij de titel en intro animaties hebben gemaakt voor ons Youtube kanaal.Image

Wil jij leren monteren? 

Onze basiscursus monteren is onze best verkochte cursus! In de cursus nemen we je mee door het hele montageproces, waar ook animatie een klein rolletje bij speelt. Wat voor video je ook maakt, uit eindelijk gaat het erom dat je een goed verhaal weet te vertellen en dat mooi vormgeeft. 


Ja, ik wil leren monteren

Dit artikel is onderdeel van onze videopedia, onze kennisbank waarin we begrippen rondom video uitleggen. We hopen dat het je weer een stapje verder heeft geholpen! Als je vragen hebt, kan je die altijd hieronder achterlaten. Mis je een artikel in onze kennisbank? Laat ook je suggesties achter onder dit artikel.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties