Monteren met Hitfilm: Nederlandstalige uitleg

Op ons Youtube kanaal werd er vaak om gevraagd: een tutorial over Hitfilm Express. Een gratis montage programma voor Windows en Mac. En toegegeven: het is een prima programma.

Voor Mac was er natuurlijk altijd al iMovie, maar de tegenhanger Windows Moviemaker vonden wij echt niet fijn. Als het gaat om gratis montage programma's kwamen wij steevast uit op DaVinciResolve. Als je van plan bent vaker te gaan monteren en de tijd wilt nemen een programma te leren kennen, dan zouden wij je DaVinci aanraden boven Hitfilm.

Hitfilm is simpeler, en heeft toch alle functies die je als (beginnend) filmmaker nodig hebt. Het is een fijn programma. Wat jammer is is dat niet alle functies gratis zijn. In de tutorial gaan we hier niet dieper op in, maar voor een aantal opties moet je betalen. Doe je dit niet en gebruik je de optie toch? Dan komt er een 'watermerk' van Hitfilm over je video heen. In tekst en geluid. Tsja... toen wij de video maakten was dat nog niet zo. Het is een ontwikkeling van Hitfilm die wij in ieder geval niet toejuichen.

Maar het programma is zeker niet onbruikbaar. Hitfilm is vooral voor jou als je niet te veel functionaliteiten wilt gebruiken en een gratis montageprogramma zoekt, ook voor Windows, waar je redelijk snel mee aan de slag kan.

Je kan het programma hier downloaden. En als het op je computer staat, bekijk dan zeker ook onze beginners tutorial:

About the Author

Grietje Evenwel

Presenteert, interviewt, regisseert en is te horen als voice-over. Stelt mensen op het gemak voor de camera. Een scherpe luisteraar met veel aandacht voor de inhoudelijke lijn.

Lees ook

Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wim van Putten

Is het mogelijk om hitfilmexpress als plugin in Edius 9 te plaatsen of moet ik in hitfilm een filmpje maken en da in edius plaatsen

Willem Voskamp

Wat ik ook doe in krijg HitFilm niet geinstalleerd
een DLL fout