De sensor van een camera

De sensor is het gedeelte van je camera waarop de foto of videobeelden worden gemaakt. Het is de plek waar vroeger het fotorolletje zat. Kijk, zo kan een sensor eruit zien:


Image

Verschillende camera's hebben verschillende grootte en typen sensors, en dit heeft invloed op de kwaliteit van je beeld en de werking van je lenzen. In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Bij digitale camera's kan je de gevoeligheid van je sensor aanpassen, door de ISO (of 'gain' in sommige videocamera's) aan te passen. Een hoger ISO getal maakt de sensor lichtgevoeliger, maar geeft ook meer ruis.


Image

Wil jij beter filmen en fotograferen?

In onze basiscursus fotografie en video leren we je alles over het de sensor, over ISO, diafragma en sluitertijd, maar nog veel meer. Met deze cursus leer je hoe je je camera handmatig bedient, waardoor niet de camera, maar jij bepaalt hoe je plaatje eruit ziet!

Ja, ik wil mijn camera beter begrijpen! 😀


Dit artikel is onderdeel van onze videopedia, onze kennisbank waarin we begrippen rondom video uitleggen. We hopen dat het je weer een stapje verder heeft geholpen! Als je vragen hebt, kan je die altijd hieronder achterlaten. Mis je een artikel in onze kennisbank? Laat ook je suggesties achter onder dit artikel.Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties