De werking van de ISO in je camera

De ISO is een instelling die je helpt om de lichtgevoeligheid van de sensor in je camera aan te passen. Hoe hoger het getal, hoe lichtgevoeliger je sensor wordt.

Vooral als je binnen fotografeert is er minder licht, waardoor een foto erg donker kan worden. Dan kan een hoge ISO handig zijn. Een nadeel van een hoge ISO is dat er ruis kan komen op je foto. Elke camera heeft ook een ‘native ISO’. Dat is de ISO waarde waar die camera voor gebouwd is, en waar je dus het beste beeld zou moeten krijgen.

Naast de ISO bepalen ook het diafragma en de sluitertijd hoeveel licht er op de sensor valt.

Image

Wil jij beter filmen en fotograferen?

In onze basiscursus fotografie en video leren we je alles over het diafragma, over ISO en sluitertijd, maar nog veel meer. Met deze cursus leer je hoe je je camera handmatig bedient, waardoor niet de camera, maar jij bepaalt hoe je plaatje eruit ziet!

Ja, ik wil mijn camera beter begrijpen! 😀


Dit artikel is onderdeel van onze videopedia, onze kennisbank waarin we begrippen rondom video uitleggen. We hopen dat het je weer een stapje verder heeft geholpen! Als je vragen hebt, kan je die altijd hieronder achterlaten. Mis je een artikel in onze kennisbank? Laat ook je suggesties achter onder dit artikel.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties