De native ISO waarde van je camera

Voordat we het hebben over de native ISO vertel ik nog even kort waar de ISO mee te maken heeft, namelijk: de lichtgevoeligheid van de sensor in de camera. Hoe hoger je de ISO zet hoe lichtgevoeliger de sensor is, en dus hoe lichter de foto wordt.

Maar de ene camera is de andere niet. Want elke camera heeft zijn eigen optimale ISO stand, ook wel ‘native ISO’ genoemd. Dat is de ISO waarde waar die camera voor gebouwd is, en waar je het beste beeld zou moeten krijgen.

Je kunt de ISO gebruiken om de hoeveelheid licht aan te passen die op de sensor van je camera valt, maar daarnaast ook het diafragma en sluitertijd gebruiken.


Image

Wil jij beter filmen en fotograferen?

In onze basiscursus fotografie en video leren we je alles over het diafragma, over ISO en sluitertijd, maar nog veel meer. Met deze cursus leer je hoe je je camera handmatig bedient, waardoor niet de camera, maar jij bepaalt hoe je plaatje eruit ziet!

Ja, ik wil mijn camera beter begrijpen! 😀


Dit artikel is onderdeel van onze videopedia, onze kennisbank waarin we begrippen rondom video uitleggen. We hopen dat het je weer een stapje verder heeft geholpen! Als je vragen hebt, kan je die altijd hieronder achterlaten. Mis je een artikel in onze kennisbank? Laat ook je suggesties achter onder dit artikel.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties