Interlaced Filmen

Om tv-beeld er soepeler uit te laten zien, is er ooit bedacht om het beeld in tweeën te splitsen. En dat gebeurde in zogenaamde beeldlijnen (ook wel: 'Fields').

Je kreeg dan eerst de bovenste beeldlijn en daarna de onderste. Deze methode van video opnemen of weergeven is interlaced filmen. Hieronder zie je een gepauzeerd moment van een videoband. Kijk maar eens naar de lijnen.


Image

Interlaced filmen wordt in de camera vaak aangegeven met een i, bijvoorbeeld: 50i.

Wil je nu meer weten over deze (oude) technieken? Dan hebben we een wat langer artikel geschreven. Hierin vertel ik meer over interlaced, maar ook over progressive, PAL of NTSC, anamorphic en square pixels.

Neem een duik in de wereld van de (oude) video techniek 😉


Image

Wil jij betere video's maken?

Heb je veel aan dit artikel, en wil je wel meer leren over video maken? Bekijk dan eens onze handige starterskit: een gratis e-book vol tips en tricks om jou als beginnend filmmaker op weg te helpen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuwe videotips in je mail, én krijg daar onze digitale starterskit bij als welkomstcadeautje!

Ja, ik wil meer leren over video! 😀


Dit artikel is onderdeel van onze videopedia, onze kennisbank waarin we begrippen rondom video uitleggen. We hopen dat het je weer een stapje verder heeft geholpen! Als je vragen hebt, kan je die altijd hieronder achterlaten. Mis je een artikel in onze kennisbank? Laat ook je suggesties achter onder dit artikel.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties