Wat is non destructive editing?

Wanneer er wordt gesproken over 'non-destructive editing', gaat het over monteren zonder iets 'kapot te maken.' Dit kan slaan op het bewerken van foto's, audio of video.

Het zit zo, als jij gaat monteren in een montageprogramma of foto's bewerken in een fotobewerkingsprogramma, dan bewerk je de beelden die je hebt gemaakt. Maar je bewerkt nooit direct de beelden, de bewerkingen zitten altijd alleen maar in je montage programma. Je originele materiaal blijft altijd veilig staan op je harde schijf, en wordt niet aangeraakt (of dus kapot gemaakt) door je montage programma. Een fijne gedachte! 

Het betekent ook dat de video in je montage programma dus alleen maar verwijzingen zijn naar het oorspronkelijke materiaal, en nog geen bestand op zich. Wil je van je montage een echt videobestand maken, dan zul je je montage moeten exporteren uit je programma.


Image

Wil jij leren om goed te monteren?

In onze cursus 'Video Monteren Basis' nemen we je stap voor stap mee door het montage proces! Van de keuze voor een programma, langs inladen, naar de techniek én de theorie van het monteren.

Ja, vertel me meer over de cursus monteren! 😀


Dit artikel is onderdeel van onze videopedia, onze kennisbank waarin we begrippen rondom video uitleggen. We hopen dat het je weer een stapje verder heeft geholpen! Als je vragen hebt, kan je die altijd hieronder achterlaten. Mis je een artikel in onze kennisbank? Laat ook je suggesties achter onder dit artikel.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties