Image

Read this in English 🇬🇧

Wat leuk dat jullie met ons in gesprek willen over de mogelijkheden voor een samenwerking. 

In dit document vertellen we jullie graag meer over onze bezoekersaantallen en demografie, waar wij voor staan en wat wij belangrijk vinden in een samenwerking. 

Over ons

De Videomakers is opgezet door Riske de Vries en Grietje Evenwel.

Bij de Videomakers helpen we mensen bij het maken van betere video’s. We geven tips over filmen, monteren, presenteren, Youtube, microfoons, cameragebruik en nog veel meer. Dit doen we op ons Youtube kanaal ‘de Videomakers’ en natuurlijk op deze website.

Algemeen

Als wij een samenwerking aangaan vanuit de Videomakers, doen we dat omdat wij enthousiast worden van een merk, bedrijf of dienst. We werken samen met bedrijven als wij zelf fijne ervaringen met ze hebben, bijvoorbeeld een goede klantenservice. We werken met merken omdat het merken zijn die we vertrouwen, waar we al mee werken, of omdat we nieuwsgierig zijn naar wat ze op de markt brengen.

Kortom: we werken alleen samen met partijen die we onze kijkers oprecht willen aanraden. 

Welke samenwerkingen gaan wij aan 

Op onze eigen kanalen

Wij staan open voor het vrijblijvend ontvangen van diensten en producten die passen bij ons vak. We testen deze graag. Zijn wij enthousiast, dan delen we dat ook graag op onze kanalen. Producten houden we, zodat we ze kunnen blijven gebruiken en aanraden. Zijn wij niet enthousiast (genoeg), dan sturen we het product terug of stoppen met de dienst.

Wat wij hierbij belangrijk vinden:

 • Wij vragen geen geld voor content die op onze eigen kanalen verschijnt: voor video’s, artikelen of social media posts. Dit doen we omdat we onafhankelijk zijn, en willen blijven. Betaalt een externe partij voor de content, dan is er immers ook zeggenschap over de boodschap. Wij vinden het belangrijk dat die zeggenschap altijd bij ons blijft, zodat de kijker weet dat onze boodschap ook echt van ons is. 
 • Wij behouden de vrijheid om zelf te bepalen hoe en wanneer we een toegestuurd artikel of aangeboden dienst laten zien op onze kanalen. Zijn we enthousiast, dan bestaat de kans zeker dat het artikel vaker terugkomt in video’s en artikelen. Een mooi voorbeeld vind je onder het kopje ‘eerdere samenwerkingen’.
  • Wij werken dus ook niet met verplichte hashtags, een minimaal aantal posts, verplichte backlinks, etc. 
 • Wij vermelden in video’s en artikelen dat het gaat om een samenwerking met een merk of bedrijf. We vinden het belangrijk hierover transparant te zijn richting onze kijker, bijvoorbeeld door te vertellen van welke partij het gratis product afkomstig is, dat we niet betaald zijn voor onze boodschap, etc. 
 • Als wij links plaatsen naar het product of de dienst, houden we er uiteraard rekening mee dat we naar jullie kanalen linken. We werken hierbij met no-follow links.
 • We zijn eerlijk: Wij benoemen wat we prettig vinden aan producten of diensten, maar nemen ook ‘nadelen’ mee in de communicatie naar ons publiek. 
 • Wij vinden het heel leuk als we onze community af en toe iets extra's kunnen geven. Mochten we met jullie een winactie kunnen organiseren, dan is dat voor ons een dikke plus.
 • We raden producten aan die in gerenomeerde online of offline winkels in Nederland te krijgen zijn.
 • We verbinden ons niet exclusief aan een merk of bedrijf. We houden altijd de mogelijkheid open om - ook - samen te werken met andere bedrijven in hetzelfde werkveld. 
Op kanalen van anderen

Als ‘de Videomakers’ verschijnen wij ook op andere kanalen dan alleen die van onszelf. We vinden het erg leuk als we gevraagd worden als video experts, om tips te delen, om te filmen of presenteren, om verslaglegging te doen, noem het maar op. 

Mocht een boodschap bij ons passen, dan gaan we graag in gesprek over de mogelijkheden. Voor deze vorm van samenwerken vragen wij, afhankelijk van het doel en de inhoud, wel een vergoeding. Hiervoor stellen we dan een aparte offerte op.


Image

Voorbeelden van eerdere samenwerkingen

Een samenwerking op onze kanalen

Via Mafico ontvingen wij onder andere de Rode Wireless Go zenderset. We waren enthousiast over deze set en deelden hem op ons Youtube kanaal en onze website. Je ziet hem onder andere in deze video’s en artikelen: 

Omdat we de zenderset in ons bezit hebben en natuurlijk nog steeds enthousiast zijn, kan hij ook in de toekomst nog langskomen in artikelen of video’s, als we het passend vinden deze zenderset in een bepaalde context aan te raden. 

Een ander voorbeeld is de Sony ZV-1 vlagcamera die we kregen via CameraNU, waarvan we er eentje mochten weggeven. We deden dat in onderstaande video, samen met een Instagram post. De video werd in een week zo'n 4000 keer bekeken en kreeg ruim 900 reacties, de Instagram post kreeg 500 likes en ruim 700 reacties.

 


Op kanalen van anderen

Eerder verschenen we onder andere al op de kanalen van Simyo, waar Grietje filmtips gaf, gaven we vlogtips op het kanaal van CameraNU.nl en tijdens een livestream van de KVK Startersdag in 2018 gaf Riske tips over het gebruik van video voor ondernemers.

Onze cijfers

Youtube per 1 januari 2021
 • Abonnees: 26.000+
 • Video weergaven per maand: 92.000+
 • Unieke kijkers per maand: 49.000+
 • Waar komen onze kijkers vandaan: Nederland 73,2% - België 20,2%
 • Kijktijd: 7.000+ uur per maand
 • Leeftijd: 81% van onze kijkers is tussen de 18 en de 54 jaar
Website per 1 januari 2021
 • Unieke bezoekers per maand: 21.000+
 • Waar komen lezers vandaan: Nederland 86% - België 12%

Tenslotte

We hopen jullie hierbij een goed beeld te hebben gegeven van de manier waarop wij samenwerken. Mocht er een samenwerking mogelijk zijn dan horen wij dat natuurlijk graag!

de Videomakers,
Riske & Grietje