Script schrijven voor video

Als je aan de slag gaat met video, is het een slim idee om te beginnen met het schrijven van een script. Wij doen dat eigenlijk ook altijd! Een script geeft je houvast tijdens het filmen, zodat je zeker weet dat je alles opneemt zoals je het in gedachten had, én zodat je zeker weet dat je niks vergeet te filmen. Het is ook handig als er meer mensen aan je video meewerken, je kunt iedereen dan een goed beeld geven van wat jullie precies gaan maken.

Een andere belangrijke reden om te scripten is dat de montage veel makkelijker wordt als je een script hebt gemaakt. Je weet dan precies wat je gaat maken en hoeft in de montage 'alleen nog maar' de juiste beelden achter elkaar te zetten. Oke, monteren is nog wel iets ingewikkelder dan dat 😉 Maar monteren zonder script is, zeker als je begint met video, echt een stuk lastiger! Je moet de hele verhaallijn dan nog uit je materiaal filteren, komt er misschien achter dat je toch nog shots mist...

Kortom: een script maken heeft zo z'n voordelen. In dit artikel deel ik daarom 2 video's met je die je helpen bij het schrijven van een (goed) script.

Verschillende vormen van scripts

Om te beginnen gaan we kijken naar hoe wij het schrijven praktisch aanpakken. Wat moet er allemaal in het script staan, en hoe denken wij hier zelf over na als we bijvoorbeeld een script maken voor een van onze klanten?Een verhaal opbouwen

Vervolgens is het dan goed om te kijken naar het opbouwen van een verhaal. Want wat voor soort video je ook maakt, je vertelt altijd een verhaal. En een verhaal heeft meestal een begin, midden en eind... en om de boel bij elkaar te houden, is het handig om daar een beetje spanning in te brengen. Dus hoe doe je dat, en hoe houd je die spanning vast, zodat mensen blijven kijken?


Tot slot

Ik hoop dat je veel hebt gehad aan dit artikel. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je die onderaan de pagina achterlaten.
Verder lezenAbonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties