Video's van je camera naar je computer overzetten

Een intro animatie maken voor je video

Hoe maak je een intro voor je video? Een mooie animatie of een paar shots na elkaar met je logo, kun je bij elke video weer gebruiken! In dit artikel neem ik een aantal manieren met je door. Bekijk zeker de video die we hierover maakten voor je verder leest.

Keynote of powerpoint

De eerste intro die ik zelf ooit maakte voor TravelGretl (je vindt hem hier), maakte ik in Keynote. Een programma op de Mac waar je presentaties in kunt maken, en dus ook plaatjes in kunt laten bewegen. Een heel simpele manier van animeren. Heb je geen Apple (en dus geen Keynote) kun je bijna hetzelfde ook doen in Powerpoint.

We maakten al eens een Youtube video over deze methode:

In je montage programma

Een intro maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Ook als je een paar mooie beelden met muziek en eventueel je logo achter elkaar zet, ben je er al 🙂 Je kunt je foto's of video's natuurlijk nog net wat extra's geven met bijvoorbeeld light leaks, om echt duidelijk te maken dat het om een intro gaat.

Een mooi voorbeeld van een intro zoals dit vind je in deze video die we maakten voor een opdrachtgever. Je ziet dat het begin hier bestaat uit een aantal shots met een kort, krachtig muziekje en dat er tijdens het eerste shot van de scene nog een logo in beeld verschijnt. Deze intro gebruiken wij voor elke video die we in deze serie maken.

Met After Effects

Wil je net iets meer kunnen animeren, of meer special effects toevoegen dan in je gewone montage programma? Dan kun je zeker ook aan de slag met Adobe After Effects. We maakten al eens een video over een aantal mogelijkheden binnen dit programma!

Met losse tekeningen

Je kunt met allemaal losse tekeningen natuurlijk een (korte) animatie maken. Superleuk! Wij hebben dit ook voor de Videomakers. Onze animatie is gemaakt door de fantastische Brian Elstak.

Wil je zelf met animaties gaan werken? In deze video laat Riske zien hoe je dat kunt doen.

Fiverr

Een mogelijkheid die wij zelf nog nooit gebruikt hebben, maar die we anderen wel hebben zien gebruiken is Fiverr. Hier kun je freelancers inhuren om iets voor je te doen, zoals dus een intro maken voor je video. Je kan hier ook je eigen liedje laten maken of zelfs hele video's laten monteren 😉 Het is maar net hoe gek je het wilt maken.

Van wat wij zien verschillen de prijzen nogal, en verschilt de kwaliteit van wat wordt aangeboden ook nogal. Mocht je ervaring hebben met Fiverr dan zijn we hier wel heel benieuwd naar!

Placeit

Deze website hebben we recent ontdekt, en hoewel we het niet direct voor ons eigen werk gebruiken, hebben we eens goed rondgeneusd en alles uitgeprobeerd: en het ziet er tof uit!

Het leuke aan Placeit is dat je gratis formats kunt gebruiken en ze meteen online kunt bewerken. Je kan niet alles aanpassen maar wel teksten, lettertype, kleuren en je kunt natuurlijk je eigen foto's en video's toevoegen. Alle effecten komen dan uit Placeit. Al met al kan je hier best een toffe (lekker flashy 😀 ) intro mee maken. Houd er wel rekening mee dat er betaalde en gratis templates zijn. Zoek je een gratis template, let hier dan goed op! Zodra je dingen gaat aanpassen zie je niet meer of een template betaald is of niet, daar kom je dan pas weer achter als je je eindresultaat wilt downloaden. Zonde natuurlijk als je al die tijd gewerkt hebt aan iets waarvoor je uiteindelijk dan alsnog moet betalen 🙂 Even goed checken voor je gaat bewerken dus!

Placeit hoort bij Envato, wat wij sowieso een fijne partij vinden.

Canva

Canva is een website waar je op een eenvoudige manier dingen kunt vormgeven, zoals een C.V. een instagram post, noem het maar op. Sinds enige tijd kun je ook video's uit Canva exporteren, en hebben ze een aantal bewegende elementen toegevoegd aan hun elementen bibliotheek.

Als je Canva met Placeit vergelijkt staat bij Placeit meer vast, je kunt minder aanpassen in de templates die ze aanbieden. Bij Canva kun je alles zelf doen, maar je hebt wel minder mogelijkheden om het echt spectaculair te maken. Je kunt een aantal bewegende elementen toevoegen, maar de hoeveelheid is beperkt. Ik zou Placeit gebruiken als je daar een toffe template vindt die sowieso al goed is. Canva zou ik gebruiken als je bijvoorbeeld een intro maakt met een aantal toffe shots en aan het einde nog je logo in beeld wilt brengen met bijvoorbeeld wat extra bewegende elementen.

Wij hebben zelf overigens een gratis abonnement bij Canva. Je hebt dan alleen een inlog nodig! Wil je de pro versie proberen, dan vind je die hier.

Lees ook

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties