Het objectief van een camera

In de film- en fotografiewereld kom je het woord objectief regelmatig tegen. Dat is eigenlijk gewoon de officiële benaming van een lens. Wij gebruiken zelf ook altijd het woord 'lens', omdat dat gewoon logisch voelt. Maar het klopt eigenlijk niet. Een lens is technisch gezien één stukje glas. Een objectief waarmee je fotografeert bestaat uit een reeks lenzen achter elkaar, die samen het licht op zo'n manier vervormen, dat het een mooi plaatje maakt op je sensor!

En toch... blijf ik het gewoon lenzen noemen. Over het algemeen weet iedereen wat je daarmee bedoelt.

Al die lenzen hebben allemaal hun eigen specificaties. Wat kan jij daar mee, en waar moet je op letten? Daar gaat onderstaande video over, waarin we meer uitleggen over verschillende (verwisselbare)lezen.

Van diafragma tot zoomfunctie, maar ook wat is eigenlijk een lichtsterke lens?Image

Duik dieper in de wereld van lenzen

Het geheim van een indrukwekkende foto of video? Dat is de lens! In onze cursus lenzen en filters voor film en fotografie leren we je alles over de keus voor de juiste lens.

Leer meer over lenzen en filters voor film en fotografie! 😀Dit artikel is onderdeel van onze videopedia, onze kennisbank waarin we begrippen rondom video uitleggen. We hopen dat het je weer een stapje verder heeft geholpen! Als je vragen hebt, kan je die altijd hieronder achterlaten. Mis je een artikel in onze kennisbank? Laat ook je suggesties achter onder dit artikel.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties