De lens van je camera

De lens (de officiële benaming is trouwens objectief) is een onmisbaar onderdeel van je camera. Het is het oog, het stuk glas aan de voorkant van je camera, waardoor licht je camera binnenvalt.

De verwisselbare lenzen op een camera hebben aan de binnenkant een reeks bolle glaasjes (ja, dit zijn eigenlijk 'de lenzen'). Door die lenzen valt het licht, en wordt vervormd door de bolling in het glas, waardoor het plaatje op je sensor of negatief gemaakt kan worden.Er is veel over lenzen te vertellen, zo veel dat ik er eigenlijk niet over op kan houden! Daarom hebben we nog een artikel geschreven met daarin onze favoriete lenzen die we zelf gebruiken.


Image

De juiste lens kiezen voor elk moment.

Het geheim van een indrukwekkende foto of video? Dat is de lens! In onze cursus lenzen en filters voor film en fotografie leren we je alles over de keus voor de juiste lens, voor elk moment.

Ja, ik wil meer leren over lenzen en filters! 😀Dit artikel is onderdeel van onze videopedia, onze kennisbank waarin we begrippen rondom video uitleggen. We hopen dat het je weer een stapje verder heeft geholpen! Als je vragen hebt, kan je die altijd hieronder achterlaten. Mis je een artikel in onze kennisbank? Laat ook je suggesties achter onder dit artikel.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties