Een Live Webinar opzetten, met Youtube Livestream en Professioneel

Een live webinar is een fantastische manier om een grote groep mensen in 1 keer te bereiken en te informeren. Jij zit aan de ene kant en vertelt je verhaal. Aan de andere kant zit je publiek, die meteen vragen kunnen stellen of jouw vragen kunnen beantwoorden.

Een webinar is een manier om spreker en publiek bij elkaar te brengen, zonder dat ze daarvoor fysiek naar dezelfde locatie gaan. Je ontmoet elkaar online. Maar hoe regel je dat?

In dit artikel leg ik uit hoe je een Live Stream op Youtube opzet. Een simpele manier om een webinar te geven. Ook zal ik uitleggen hoe je je webinar nog professioneler kan maken, met een externe camera en beter geluid.

Een Youtube Livestream opzetten

Kies je ervoor om je live webinar op Youtube te houden, dan zul je een livestream moeten opzetten. Je hebt er eigenlijk alleen je computer voor nodig, mits daar een webcam en microfoon bij zitten.

Je hebt hier dus het programma OBS


Een belangrijke tip die ik ook in de video geef: internet over de kabel is betrouwbaarder dan wifi. Wil je zeker weten dat je livestream niet opeens wegvalt, ga dan voor internet over de kabel.

Een Live Webinar professioneel opzetten

Wil je een professionelere uitstraling voor je webinar, dan kun je een (professionele) camera en microfoon aansluiten. Hoe je dat doet en wat het resultaat is, zie je in deze video:


En zoals beloofd de lijst met materiaal waarmee wij deze video gemaakt hebben. Klik op de link in de omschrijving.

De Blackmagic Ultrastudio Minirecorder is de schakel tussen je camera en microfoon, en je computer of laptop.

Wil je zonder tussenkomst van een minirecorder filmen? Ook dat kan nu! Lees dit artikel over hoe je je camera direct aan je computer verbindt, zonder tussenkomst van extra hulpmiddelen.

Tot slot

Heel veel succes met het opzetten van je eigen webinars! Mocht je nog tegen problemen aanlopen, of zijn er dingen niet duidelijk, laat je dan zeker horen. Het liefst in de comments hier beneden - dan hebben anderen er wellicht ook nog wat aan 🙂

Deze post is niet gesponsord, maar bevat mogelijk wel affiliate links. Wil je daar meer over weten? Klik hier!

About the Author

Riske de Vries

Ruim 10 jaar ervaring als filmmaker voor sociale, maatschappelijke projecten, met een scherp oog voor detail. Weet als geen ander mensen te laten stralen voor de camera.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

10 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Barbara

Hoi Riske, weet jij of ik samen met iemand anders, die zich op een andere plek begeeft, een live duopresentatie kan geven met YouTube?

Ed Prop

Hoi, Even een paar vraagjes: – Wat voor kabel gebruiken jullie voor het aansluiten van de iPad aan de Macbook? – En tegenwoordig is er ‘ sidecar’. Is een kabel dan wel nodig? Ik denk zelf van wel omdat dat waarschijnlijk de performance ten gunste komt? – En dan nog een vraagje over het afspelen van een powerpoint presentatie op de iPad. Welke app gebruiken jullie daarvoor want bij mij komt er niet echt een app naar voren gepopt bij het zoeken in de app-store op m’n iPad Pro. Hoor het graag of jullie nog wat tips hebben met bovenstaande… Lees verder »

Josje Smeets

Ook ik heb een vraag in deze online tijd. Is het mogelijk via youtube ook een simulated live webinar te geven? Dus dat ik dezelfde webinar op verschillende tijdstippen laat zien alsof ie live is? Ik hoor je graag en succes & sterkte in deze bizarre tijd!

Josje Smeets

Dankjewel Riske. Super handig antwoord.

Martin van Duijn

Hoi Josje, je stelt e x a c t de vraag die ik ook heb en waar ik naar op zoek was.
Ik wil ook een wekelijks webinar opzetten waarbij het lijt of het live is maar waar in werkelijkheid een video (van een presentatie) wordt afgedraaid.
Niet om mensen te foppen maar puur praktisch.

Mijn vraag aan jou: heb je het al geprobeerd?

Groeten,

Martin van Duijn

Marleen

Hi,

Ik heb twee vragen,
1. Welke kabel heb je nodig om van de blackmagic naar een windows pc te verbinden? Ik heb wel een micro hdmi ingang, maar geen thunderbolt.
2. Heb je ervaring met Go To Meeting/ Go To Webinar icm de software uit je video. Ik werk zelf namelijk altijd met Go To Webinar voor mijn zakelijke webinars.

Ik hoor graag!